Mitä eroa on kestopigmentoinnilla ja microbladingilla?

Microblading -kulmakarvat ovat epäilemättä yksi vuoden 2017 kuumimmista kauneustrendeistä. Moni varmasti vielä pohtii, miten ihmeessä kohuttu microblading toimii ja miten se eroaa perinteisestä kestopigmentoinnista. Tästä postauksesta löydät vastauksen ainakin näihin kysymyksiin.

 

Erot  löytyvät tekotavoista

3d-kestopigmentointi (karvatekniikka) sekä microblading ovat molemmat tatuointitekniikoita. Väripigmenttiä siis viedään molemmissa ihon alle ja sen on tarkoitus pysyä siellä 6 kuukaudesta aina jopa 5 vuoteen saakka. Väriaineet eivät juuri poikkea toisistaan kun vertaillaan kestopigmentointia ja microbladingia. Molemmissa tapauksissa väri poistuu ihosta aineenvaihdunnan seurauksena pikkuhiljaa. Tatuoinnissa käytetyt värit viedään hieman syvemmälle verinahkaan ja niiden on tarkoitus pysyä ihossa ikuisesti.

Kestopigmentoinnin ja microbladingin ero ei siis selity värien erilaisuudella eikä ihokerroksella, johon väri viedään. Erona on ainoastaan käytetty tekniikka, jolla väri ihoon laitetaan. Microblading on täysin manuaalinen tekniikka kun taas perinteisesti kestopigmentoinnin tekoon käytetään laitetta, joka toimii sähkövirralla. Molemmissa tekniikoissa korostuu artistin osaaminen; mikään laite ei tee työtä ihmisen puolesta. Microbladingilla tehdään vain kulmapigmentointeja,  sillä käytetty väline on juuri tähän tarkoitukseen eli karvojen piirtämiseen suunniteltu. Kestopigmentointilaitteella voidaan tehdä vaihtelevampaa jälkeä ja voidaan käsitellä myös huulten ja silmäluomen alueita.

Kestopigmentointiin käytetään erilaisia neuloja. Tässä kuvassa kulmakarvojen piirtämiseen soveltuva 1-kärkineula.

Microblading -tekniikkaa markkinoidaan virheellisesti

Usein kuulee väitettävän, että microblading -tekniikalla tehty pigmentointi menee vain ihon ylimpiin kerroksiin eli epidermikseen. Samassa yhteydessä usein kauhistellaan, miten tavallinen kestopigmentointi vahingoittaa ihoa mennessään muka syvemmälle ihoon. Nämä ihon ylimmät kerrokset (epidermis) uusiutuvat kokonaan noin  3-6 viikossa, joten näihin kerroksiin tehtynä pigmentointi poistuu tässä ajassa. Käytännössä se siis häviäisi kokonaan paranemisprosessin aikana. Pigmentointi sekä microblading tehdään hyvin pinnallisesti ihon verinahkaan, jotta lopputulos pysyy ihossa kauemmin kuin kuukauden. Kuten edellä olen todennut, suurin ero verrattuna tatuointiin löytyy näissä tekniikoissa käytettävistä väreistä. Microblading on myös tatuointitekniikka, joten on harhaan johtavaa väittää, että se olisi käsittelynä jotenkin kevyempi tai vähemmän ihoa vahingoittava kuin perinteinen kestopigmentointi.

 

Microbladingilla luonnollisempi lopputulos?

 

Microbladingissa ihoa viilletään siis manuaalisesti. Tarkoitukseen käytetyt terät koostuvat useista pienen pienistä neuloista, jotka on asetettu riviin  (kuva alla). Tekniikalla on mahdollista piirtää hyvin luonnollisen näköisiä karvoja, sillä väriä menee kudokseen pienempi määrä kuin neulalla vietynä. Microbladingilla pyritään imitoimaan luonnollisia karvoja erittäin tarkasti. Tämä koskee tietysti myös 3d-kestopigmentointia, mutta kärjistäen voi sanoa, että jälki on yleensä perinteisellä kestopigmentoinnilla hieman näyttävämpää ja meikatumman oloista. Lopputuloksen tarkkuus ja luonnollisuus riippuu kuitenkin aina kudoksen laadusta eli ihotyypistä sekä tietenkin aristin käsialasta. Kuivalla iholla jälki on yleensä tarkkarajaisempi kuin rasvaisella kudoksella. Myös valittu väri, kulmien suunniteltu muoto sekä asiakkaan oman kulmakarvan määrä vaikuttavat kokonaisuuteen.

Microblading tehdään täysin manuaalisesti. Käytettävä terä koostuu pienistä neuloista, jotka on asetettu riviin.

Kesto iholla

 

Koska microbladingissa ihoon  viedään pienempi määrä pigmenttiä se ei ole kestoltaan välttämättä aivan perinteisen pigmentoinnin veroinen. Tekniikalla on samat haasteet kuin muussakin pigmentoinnissa. Jos iho on hyvin rasvoittuva tai päin vastoin erittäin kuiva, ei lopputulos välttämättä ole kovin pysyvä. Microbladingilla tehty lopputulos kestää noin 7-18 kk ihotyypistä riippuen. Kestopigmentoinnin kesto on yleensä 12-36 kk.

Mistä tiedän kumpi tekniikka sopisi juuri minulle?

 

Kehotan tekemään lopullisen valinnan aina tietyn artistin kuvanäytteiden perusteella. Ammattilaiset, jotka tekevät pigmentointeja molemmilla tekniikoilla osaavat suositella asiakkaan ihotyypin ja toivomusten perusteella sopivaa tekniikkaa. Kestopigmentointi on helpompi tehdä microblading -kulmien päälle kuin toisinpäin. Aina kannattaa tietenkin aloittaa vähemmän aikaa pysyvästä toimenpiteestä. Olen kirjoittanut kokonaisen postauksesta pigmentointipaikan valinnasta.  Postaukseen pääset tästä.

Lue lisää: