Olaplex kampaamo Helsinki
Olaplex

Olaplex lyhyesti

Hiusten hapetevärjäyksissä, vaalennuksissa ja permanenttikäsittelyissä hiuksen rakennetta koossapitäviä rikkisidoksia katkeaa. Rikkisidosten katkeaminen heikentää hiuksen rakennetta ja aiheuttaa muutoksia, jotka haurastuttavat hiuksen rakennetta entisestään. Olaplex vahvistaa ja korjaa hiuksen rikkisidoksia ainutlaatuisen patentoidun ainesosan ja menetelmän avulla.

Olaplex-sivuiltamme löydät kaiken tiedot Olaplexista. Olaplex herättää monia kysymyksiä, jotka olemme keränneet yhteen vastauksineen. Katso millaisiin tilanteisiin Olaplex sopii.

Hiuksen rakenne

Hiuksessa on kolme kerrosta: pintakerros (jota joskus kutsutaan suomukerrokseksi), kuitukerros ja ydin. Hiuksen pintakerros altistuu muun muassa auringonvalolle ja mekaaniselle rasitukselle, kuten harjaukselle. Hiuksen karheus ja kiillottomuus johtuu hiuksen pintasolujen kulumisesta. Kuitukerrokseen vaikutetaan hiuksen kemiallisilla käsittelyillä, kuten hapetevärjäyksillä, vaalennuksilla ja permanenttikäsittelyillä. Hiuksen katkeilevuus ja hauraus johtuu kuitukerroksenrakenteen heikentymisestä.

Olaplex vaikuttaa keratiiniketjuja yhdistäviin rikkisidoksiin

Hius koostuu proteiineista, rasvoista, sokereista, proteiinia sitovasta rikistä, hiilestä ja sinkistä. Hiuksen alkuaineita ovat hiili (C), vety (H), happi (O), typpi (N) ja rikki (S).

Hius on kovaa keratiinia, joka muodostuu kuitumaisesta proteiinista. Yksittäiset alkuaineatomit muodostavat spiraalin muotoisia keratiiniketjuja, joissa voi olla tuhansia atomeja kiinnittyneinä toisiinsa. Rikkisidokset sitovat keratiiniketjut toisiinsa.

Keratiini ei kestä voimakkaita alkalisia aineita eikä voimakkaita happoja. Useasti toistuvien tai voimakkaiden kemiallisten käsittelyiden myötä rikkisidokset katkeavat eivätkä pääse enää sitoutumaan toisiinsa, jolloin jokaisella käsittelykerralla ehjien sidosten määrä vähenee. Osa rikkisidoksista jää auki jokaisen kemiallisen käsittelyn jälkeen heikentäen hiuksen rakennetta.

Patentoitu koostumus

Hiuksen pintaa voidaan silottaa ja hoitaa perinteisillä hoitoaineilla, mutta ainoastaan Olaplex vaikuttaa rikkisidoksia korjaten. Olaplexin ainutlaatuinen, patentoitu koostumus mahdollistaa hiuksien kemiallisten sidosten vahvistamisen jokaisella käyttökerralla ja käsittelyn vaikutusta on helppo ylläpitää myös kotona ylläpitotuotetta käyttämällä.

Lue lisää

Lue lisää Olaplexin tarjoamista hyödyistä Olaplex-sivuiltamme.

Lue lisää blogista

Pin It on Pinterest

Share This