Kysy & lue vastauksia

Onko sinulla kysymys, joka askarruttaa?

Vastaamme pulmallisiin kysymyksiin seuraavista aiheista:

hiustenleikkauksista
hiustenvärjäyksistä
hiustenpidennyksistä
kestopigmentoinneista

Lue jo kysyttyjä kysymyksiä ja kysy oma kysymys mikäli sitä ei ole vielä sivuillamme. Voit lähettää oman kysymyksesi alla olevalla lomakkeella. (Muista, että sinua näkemättä emme pysty kertomaan mikä malli tai väri sopii sinulle. Värjäyksissä emme käytä kaupanvärejä, joten emme valitettavasti osaa auttaa värivalinnoissa)

Kysy ja lue vastauksia näistä:

Hiukset

Kysy hiuksista ja hiusten leikkaamisesta tai lue vastauksia jo kysyttyihin kysymyksiin.

Värjäykset

Kysy hiusten värjäämisestä tai lue vastauksia jo kysyttyihin kysymyksiin.

Pidennykset

Kysy hiustenpidennyksistä tai lue vastauksia jo kysyttyihin kysymyksiin.

Pigmentoinnit

Kysy kestopigmentoinneista tai lue vastauksia jo kysyttyihin kysymyksiin.

Hiukset

Teettekö hiustenleikkaukset veitsellä?

Teemme leikkaukset veitsellä tai saksilla. Hiuksen laatu (kiharat, pituus) vaikuttaa veitsileikkauksen valintaan. Lisätietoa veitsileikkausista.

Jos tulisin teille enkä tietäisi mikä väri tai malli minulle sopii, esittelisittekö eri malleja ja värejä, vai täytyykö minun ottaa asiasta itse selvää ennen tuloa?

Meillä on varattu aikaa töihin sen verran, että ehdimme yhdessä käymään läpi toivottuja tyylejä ja katselemme toki myös värejä värikartasta. Tietysti toivomme että sinulla on jonkinlaista mielikuvaa siitä mitä haluaisit, koska tuntematta sinua ja tyyliäsi on vaikeaa suunnitella mallia. Vaikka leikkaus tai väri mielestäni sopisi, niin lopputuloksen pitää myös miellyttää sinua.

Toivommekin että ottaisit mukaan esimerkkikuvia (netti on pullollaan hyviä kuvia), joiden pohjalta voimme miettiä mieluisaa mallia. Kuvissa voi olla joitain sinua miellyttäviä leikkausmalleja tai värisävyjä. Kerromme sitten näistä myös oman mielipiteemme mikä kannattaa ja miksi.

Tulisin hiustenleikkaukseen, mutta en osaa oikein selitää millaiset hiukset haluaisin. Voinko tuoda kuvan malliksi?

Kuvan tuominen on hyvä idea ja moni näin tekeekin. Mitä useampi kuva, sen parempi, sillä kuvien avulla on helpompi kertoa mitä oikeasti haluaa. Myös halutun värin voi osoittaa kuvalla, sillä jokaisella on oma mielikuva tietylle värisävylle.

Olemme keränneet Blackoutin Pinterest-sivuille useita satoja erilaisia hiustenleikkauksia, kampauksia sekä värjäyksiä. Katso Pinterestistä mieluisimmat leikkaukset ja mallit.

Minulla on melko pitkät, vaaleat ja ohuet suorat hiukset. Poninhännällä “häntä” näyttää tosi ohuelta enkä tiedä mitä näille pitäisi tehdä jos menisin parturiin? Auttaako jos ne leikattaisiin kerroksittain, vaikka on jo valmiiksi ohuet?

Mielestäni kerrostus ei kannata jos “poninhäntä” tuntuu jo nyt ohuelta. Latva ohenee entisestään kun hiusta kerrostetaan. Jos kaipaat hiuksiisi tuuheutta ja runsautta suosittelen ehdottomasti hiustentuuhennusta! Teippihiuksella saa jo yhdellä paketilla helposti uskomattoman paljon luonnollisen näköistä volyymia. Tuuhennetun hiuksen voi leikata muotoon, jolloin voisi ajatella myös mainitsemaasi kerrostusta.

Onko teiltä mahdollista ostaa postiennakolla label.m Texturising Volume Spray -tuotetta? Asun alueella jossa on hyvin vaikesti saatavilla hiustuotteita.

Ikävä kyllä meillä ei ole postimyyntiä. Netistä löytyy onneksesi verkkokauppoja, jotka myyvät tuotteita. Tuotetietoa tästä loistavasta tuotteesta löydät label.m-sivuiltamme.

Olen etsinyt pojallemme parturia joka osaisi leikata hiukset anime-tyyliin. Olemme kokeilleet useita eri paikkoja ja tulos ei ole tyydyttänyt tyylinsä tietävää jannua. Onko teillä ennestään kokemusta tämän mallisista leikkauksista vai olisiko syytä ottaa useita kuvia mukaan ja niiden avulla esittää toiveensa?

Kuvia kannattaa aina ottaa mukaan, tällöin parturilla on tiedossa tarkalleen mitä lopputulosta haetaan. Meillä on liikkeessä myös iPad, jota käytämme paljon tähän tarkoitukseen. Pinterest-sivuillemme olemme keränneet sadoittain ideakuvia leikkauksista sekä väräjyksistä.

Jos pojalla riittää tukkaa mallikuvan osoittamaan leikkaukseen, niin leikkaus onnistuu varmasti. Kannattaa myös ottaa huomioon, että tämän tyyliset leikkaukset vaativat jonkin verran aikaa, aineita ja suoristusrautaa aamuisin.

Mistä liikkeistä pääkaupunkiseudulla voi ostaa label.m Texturising Volume Spraytä?

Tällä hetkellä label.m Texturising Volume Spray -tuotetta löytyy meiltä suoraan hyllystä. Osoite on Kasarmikatu 38, 00130 Helsinki. Tervetuloa!

Hiustenvärjäys

En ole ikinä värjännyt hiuksiani, mutta nyt haluaisin kokeilla jotain uutta. Minulla on maantienharmaat hiukset. En haluaisi värjätä kestovärillä, vaan esim. kevytsävytteellä. Kuinka radikaalin muutoksen saan tehtyä hiuksiin kevytsävytteellä? Olen miettinyt tummempia hiuksia, ehkäpä mahonginväristä?

Kevytsävyllä saa kyllä tummennettua hiuksia ja isoa muutosta. Toinen vaihtoehto voisi olla sävyttävä hoitoaine tai maski, mikä sävyttää mutta lähtee pesuissa mikäli lopputulos ei ole mieleinen.

Kaupan värien kanssa kannattaa olla tarkkana, koska kevytväri saattaa toimia kestovärin tavoin. Kevytvärien markkinointi voi olla harhaanjohtavaa.

Hiukseni värjättiin kulta-mahongilla,niistä tuli liian tummat.Latvoista ja muualtakin poistettiin väriä,mutta väri ei tämän jälkeen ole tasainen.Miten saan hiuksistani tasaväriset?

Ainoa keino saada hiuksistasi jälleen tasaisen väriset on värjätä ne uudelleen. Jos hius tuntuu edelleen liian tummalta, sitä voisi vaalentaa raidoittamalla ja näin saada epätasaisuutta peittymään raidoituksen alle.

Minulla on vaalean ruskeat, puolipitkät luonnonkiharat hiukset, joissa on vähän harmaata. Nyt kampaajani ehdotti, että hiukset värjättäisiin kevytvärillä. Hän laittoi kahta väriä ja sanoi, että kun sekoittelee, niin tulee sopiva. Kerroin, että en missään nimessä halua tummaa, koska se on liian julma. Nyt kuitenkin hiukseni ovat suklaan ruskeat ja ihan kuin peruukki päässä. Onko nyt vään odotettava, että hius kasvaa vai voiko milloin tehdä parannusvärjäystä tai jotain?

Nyt kannattaa olla yhteydessä hiuksesi värjänneeseen kampaajaan, koska uskon että hän haluaa kuulla tilanteesi ja varmasti korjata hiuksesi sinulle mieleiseksi.

Jos hiukset on värjätty kevytvärillä, väri luultavasti hieman pesuissa vaalenee. Jos tyveen on laitettu kestoväriä peittämään harmaita, väri lähtee vain kasvamalla tai vaalentamalla, eli väriä poistamalla. Luonnonkihara hius on usein ”huokoisempi”, jolloin hius herkästi imaisee väriä ja muuttuu tummemmaksi kuin tarkoitus on ollut. Samoin se tietysti voi päästää väriä yhtä herkästi, joten voit koittaa pestä hiuksesi syväpuhdistavalla shampoolla ja saada väriä vaalenemaan. Vaihtoehtona voisi olla myös laittaa vaaleita raitoja, jolloin vaikutelma vaalenee.

Suosittelen jatkossa antamaan välittömästi palautetta suoraan tekijälle, jos lopputulos ei miellytä ja eroaa sovitusta. Kampaajalla on oikeus ja velvollisuus korjata tekemänsä työ ja haluan uskoa että jokainen näin haluaakin tehdä.

Värjäsin noin viikko sitten itse kotona tummanruskeat hiukset. Ne ovat vaalentuneet vaaleanruskeiksi, vaikka pakkauksessa luki, että on kestoväri. Miksi?

Millainen on hiustesi lähtökohta? Usein vaalennettuun hiukseen väri ei tartu ensimmäisellä kerralla täysin, vaan se saattaa vaatia useamman värjäyskerran. Onko hiuksia hennattu? Hennattu hius hylkii väriä.

Kaupan kestoväreissä on värejä ja hapetetta saman verran. Kampaamossa kampaaja pystyy tekemään sekoitussuhteet itse ja lisäämään tarvittaessa lisää väripigmenttejä, jolloin värin tarttuvuus hiukseen paranee. Kaupan väreissä sekoitussuhteet on ennalta määritelty, jolloin ne eivät ole aina kaikille sopivimpia vaihtoehtoja.

 Yksi vaihtoehto on suorittaa ensimmäinen värjäys kampaajalla, jonka jälkeen väriä on helppo ylläpitää tyvivärillä kotona.

Minulla on luonnostaan tuhkamaiset vaaleanruskeat hiukset. Olin kasvattanut omaa väriä yli puoleenpäähän, kunnes tilasin clipsi pidennykset. Pidennysten väri oli hieman vaaleampi. Menin kampaamoon tupsun kanssa ja näytin minkäväriset hiukset halusin. Pesun jälkeen kauhistuin että hiuksistani tuli tummemmat kuin aikaisemin! Parturissa yritin huomauttaa asiasta, kampaaja lupaili että tukka vaalenee auringossa sekä pesussa, mutta en kuitenkaan uskaltanut kertoo suoraa mielipidettä. Nyt siis ongelmana on se, että väri ero on suuri ja pitäisi saada väri vaalentumaan rasittamatta hiuksia. Mitä teidän mielestä kannattaisi tehdä? Millä konstilla saisin värin haalistumaan, tai vaaleneeko se ollenkaan pidennysten väriseksi?

Jos hius on värjätty kestovärillä, niin luultavasti se ei itsestään vaalene. Voit kokeilla pestä hiustasi syväpuhdistavalla shampoolla jos se purkaisi väriä hiuksestasi. Muuten vaihtoehtoina on väripesu tai raidoitus.

Hiusta ei voi myöskään värjätä vaaleammaksi, koska väri ei vaalenna väriä. Värin saa pois vain värinpoistolla, joka on tietysti aina hiusta rasittava käsittely. Värinpoiston jälkeen suosittelen hoitavia ja rakennepaikkaavia tuotteita.

Yhtenä vaihtoehtona olisi värjätä pidennyshiusta tummemmaksi, jos hius on aitoa ja kestää käsittelyn.

Minulla on luonnostaan tummanvaaleat pitkät hiukset, jotka kesällä haalistuvat latvoista vaaleiksi. Puolisen vuotta sitten hiukseni sävytetiin kampaamossa ‘’cocoa’‘ ruskeiksi. Värjäys tehtiin kevytvärillä ja kampaaja sanoi oman värin palaavan n. kuukaudessa. Näin ei kumminkaan käynyt, väri vain haalistui ja tyvessä alkoi näkyä juuri-kasvua. Rupesin kaipaamaan jotakin piristystä ja uutta väriä kesäksi, niinpä viime viikolla tilasin taas ajan kampaajalle mukanani kuva värisävystä josta haaveilin (tummahko bronssin vaalea). Kampaaja sanoi sen onnistuvan, mutta lopputuloksesta tuli valitettavasti hyvin erilainen kuin kuvassa (kampaaja on laittanut hiuksiini kahta eri raitaa: hyvin vaaleita sekä suklaan väristä). Vaikken olekaan asiantuntija, minusta työ on myös huolimattomasti tehty. Tällä hetkellä hiuksissani on siis neljää eri sävyä: oma väri, ’‘cocoan’‘ rippeet 6kk takaisesta värjäyksestä, ja nämä kaksi uutta lisäystä: ’‘suklaa’’ ja blondi! Onko mitään tehtävissä?

Näkemättä hiustasi en pysty sanomaan mitä olisi tehtävissä. Väriä voi varmasti korjailla, mutta suunnitelma riippuu siis täysin tämän hetkisestä väristäsi.

Oletko ollut yhteydessä raidat tehneeseen kampaajaan? Jos työ tosiaan on mennyt pilalle tai jälki on huolimatonta kampaaja varmasti haluaisi korjata tekemänsä työn.

Usein kevytvärit eivät ikävä kyllä täysin haalistu hiuksesta. Raidoitettuun hiukseen voisi laittaa tummaa väriä, jonka värin valitsisin tummemman raidan mukaan. Mahdollisesti vaaleammat raidat kuultavat silti läpi. Hiukseen voisi tehdä värinpoiston ja uuden värin riippuen tietysti hiuksen tämän hetkisestä kunnosta. Tässä muutama esimerkki, mutta kuten sanottu, näkemättä hiustasi en pysty täysin sanomaan mihin olisi mahdollisuuksia.

Miten saada vuosikymmeniä tummaksi värjätty tukka arvokkaan harmaaksi? Osa suosittelee värin poistoa, ja osa raitoja. Ei tekisi mielen mennä kampaajalle, jolla ei ole kokemusta asiasta.

Käsittääkseni oma hiuksesi on harmaa? Tällöin suosittelisin sinulle että kasvattaisit omaa väriäsi pikkuhiljaa raitojen kanssa. Lopputulos on mielestäni luonnollisin ja itsellesi helppohoitoisin.

Värinpoistoja en suosi koskaan, koska värinpoisto jättää lähes aina epätasaista pintaa jonka päälle joutuu värjäämään uudelleen. Jos pohja on tummaksi värjättyä, niin se olisi luultavasti punasävyista ja oma kasvanut värisi lähes valkoista.

Toki harmaallakin voi värjätä, mutta näkemättä hiustasi, en osaa sanoa, kuinka paljon pohjatyötä siihen tarvitsisi. Lisätietoa saa parhaiten käymällä liikkeessämme.

Teettekö te liukuvärjäyksiä?

Kyllä. Teemme liukuvärjäyksiä, monivärjäykset, ombret ja dippaukset. Lue lisää hiuksenvärjäyksistä.

Minulla on tummaksi värjätty lyhyehkö tukka (oikea värini on blondi). Onko keinoa jolla saisin tukkani takaisin blondiksi leikkaamatta kaikkea pois/tuhoamatta hiuksia täysin?

Tummaa väriä voisi yrittää poistaa värinpoistolla. Lopputulos riippuu siitä kuinka paljon hiustasi on värjätty tummaksi. Yksi värinpoisto ei ehkä riitä jos kertoja on monia. Hiuksen pituutta olisi hyvä hieman leikata, mikäli värinpoistoja joudutaan tekemään useampia, sillä värinpoisto kuluttaa hiusta. Usein lyhyttä hiusta on kuitenkin helpompi vaalentaa kuin pitkää, enkä usko hiustesi kärsivän käsittelystä mahdottoman paljon. Toinen vaihtoehto on kasvattaa tumma väri pois.

Haluan värjätä hiukset tummanruskeista vaaleiksi (ei blondiksi). Miten onnistuu ilman että tuhoaa omat hiukset kokonaan? Kannattaako vaalentaa raidoilla vai värinpoistolla?

Tumman hiuksen vaalentaminen rasittaa aina jonkin verran hiusta, mutta suosittelenkin aina käyttämään hoitavia ja rakennepaikkaavia tuotteita jälkihoitona vaalennukseen.

Suosin vaalennuksessa raidoitusta, koska tällöin lopputulos on paremman näköinen ja vaalennusta voi tehdä pikkuhiljaa. Värin poistolla ensimmäisen käsittelyn jälkeen hius jää usein aika läikikkääksi ja hiustesi kunnosta riippuen, pitää arvioida kuinka monta värinpoistoa voi tehdä samalla kertaa. Värinpoistojen lopullinen määrä riippuu halutusta lopputuloksesta ja vaaleudesta.

Minulla on ollut mustat hiukset nyt neljä vuotta. Kuinka mahdollista on niin pitkään olleen mustan värin pois saaminen? Olen alkanut värjäämään tyvikasvuani punaisella koska ensin ajattelin vain kasvattaa sen värin pois, mutta kärsivällisyys ei tahdo riittää. Haluaisin kokonaan punaiset/kupariset hiukset. Onko niin että sitä mustaa ei saa pois ilman että tukka tippuu päästä vai onko värinpoisto projekti mahdollinen?

Mustaa väriä on vaikea saada hiuksesta pois tasaisesti.Värin purkautuinen tapahtuu aina punaisen kautta kupariin, joten kaikista helpoiten mustasta saa juuri punaista. Pitkässä hiuksessa usein latva jää tummemmaksi kuin tyvi, koska latvassa on enemmän värjäyskertoja ja lähtisinkin toteuttamaan värin poistoa raidoittamalla. Jos musta väri lähtee hyvin, niin uskoisin muutaman raidoitus kerran riittävän. Toki värinpoisto on aina hiukselle rankka käsittely ja latvaa kannattaa hieman leikata sekä käyttää hoitavia kotihoitotuotteita elvyttämään rasittunutta hiusta.

Minulla on punaiset, värjätyt hiukset. Haluaisin luonnolliset blondit hiukset, onnistuisiko se yhdellä kampaamokäyntikerralla? Hiukseni on ihan hyvässä - ei huippukunnossa värinpoistojen takia. (Blondasin puolenvuoden välillä mustasta punaiseen). Vaatiiko punaisen hiuksen blondaus enemmän kun yhden kampaamokäynnin teillä?

Usein punainen väri on niin tiukassa, että sen poisto vaatii useamman vaalennuskerran. Lopullinen vaaleus riippuu siitä kuinka väri purkautuu hiuksesta.

Aluksi on arvioitava kuinka paljon vaalennusta kerrallaan uskaltaa tehdä, varsinkin jos pohjalla on jo runsasta värinpoistoa ja käsittelyä. Hiukset kestävät värinpoistoa tiettyyn pisteeseen, jonka jälkeen ne alkavat kuivua ja haperoitua. Luultavasti yksi käyntikerta ei kuitenkaan riitä.

Värjäsin noin viikko sitten itse kotona tummanruskeat hiukset. Ne ovat vaalentuneet vaaleanruskeiksi, vaikka pakkauksessa luki, että on kestoväri. Miksi?

Millainen on hiustesi lähtökohta? Usein vaalennettuun hiukseen väri ei tartu ensimmäisellä kerralla täysin, vaan se saattaa vaatia useamman värjäyskerran. Onko hiuksia hennattu? Hennattu hius hylkii väriä.

Kaupan kestoväreissä on värejä ja hapetetta saman verran. Kampaamossa kampaaja pystyy tekemään sekoitussuhteet itse ja lisäämään tarvittaessa lisää väripigmenttejä, jolloin värin tarttuvuus hiukseen paranee. Kaupan väreissä sekoitussuhteet on ennalta määritelty, jolloin ne eivät ole aina kaikille sopivimpia vaihtoehtoja.

 Yksi vaihtoehto on suorittaa ensimmäinen värjäys kampaajalla, jonka jälkeen väriä on helppo ylläpitää tyvivärillä kotona.

Mikä voi olla syy juuri värjättyjen hiuksien haalentumiseen? Olen kaksi kertaa värjännyt ruskeiksi, mutta se haalistuu aina. Miksi?

Syitä voi olla monia: 

  • Onko alla oleva hius vaalennettu? Vaalennettu hius voi olla niin huokoinen ja avoin, että väri karkailee. Vaalennettu hius vaatii muutaman värjäyskerran tai esipigmentoinnin, jotta väri rupeaa pysymään hiuksessa.
  • Onko hiuksesi värjätty hennalla, tai käytätkö vastaavia tuotteita? Hennatussa hiuksessa on väriä ja kiharakäsittelyjä hylkivä pinta. Hennattua hiusta ei voi myöskään vaalentaa.
  • Millä peset hiuksesi? Älä pese väriä pois, vaan käytä värjätyille hiuksille tarkoitettuja tuotteita.
  • Myös hiuksen laatu vaikuttaa, väri voi pysyä huonosti jos hius on lasinen, samoin kuin kovin kuiva tai kihara hius imaisee väriä herkästi ja muuttuu suunniteltua tummemmaksi.
  • Hormoonit, lääkitys, aikaisemmat käsittelyt ja muut mahdolliset syyt on otettava myös huomioon.

Tässä oli muutamia yleisimpiä arvioita. Tarkempi syy löytyy nähdessämme hiuksen.

Minulla on noin kuukausi sitten värjätty blondista tumman ruskeaan ja nyt väri on jo aika tavalla haalistunut ja hiuksistani on tullut suklaan ruskeat. En alkujaankaan halunnut näin tummia hiuksia joten päätin seuraavaksi värjätä hiukseni punertavan ruskeiksi/vaaleanruskeiksi. Ajattelin värjäyttää hiukseni kampaajalla joten haluaisin vähän etukäteen kysellä tarvitaanko tähän värjäykseen värinpoistoa?

Hiuksiin on aina tehtävä värinpoisto, jos haluttu lopputulos on vaaleampi kuin hiustesi tämän hetkinen väri. Väri ei vaalenna väriä, joten vaalean värin laittaminen tumman päälle ei muuta väriä.

Minulla on paksut ja karheat hiukset. Permanentin jälkeen niistä tuli vielä karheammat ja huonokuntoiset hiukset ja nyt ne ovat hieman yli hartioiden. Haluaisin ne pidennettyä ja haluaisin ne suoriksi! Onko mahdollisuutta semmosen?

Suoristuspermanentilla saisit hiuksesi jälleen suoriksi, riippuen hiustesi tämän hetkisestä kunnosta permanentin jälkeen. Miettisin kuitenkin onko se järkevä vaihtoehto. Hiuksenpidennystä saa myös kiharana, joten suoristus ei ole välttämätön, jos kaipaat hiuksiisi vain pituutta. Käsitykseni mukaan hiustesi kunto on kärsinyt permanentin ottamisesta, joten suosittelisin pelkkää pidennystä kiharalla hiuksella.

Hiukseni ovat likaisen vaaleat/maantienruskeat ja haluaisin värjätä hiukset platinablondiksi. Kysymys kuuluu: jos ja kun joskus haluaisin oman hiustenvärin takaisin, kuinka vaikea se prosessi olisi?

Vaalennuksen jälkeen saat oman hiustenvärisi takaisin vain kasvattamalla, koska vaalennetusta hiuksesta on poistettu oma luonnollinen pigmenttisi. Voit tietysti värjätä vaalennetun hiuksen takaisin omaa väriäsi vastaavaksi, mutta omaa luonnollista väriä siihen ei voi palauttaa, koska se on poistettu vaalentaessa.

Miten saisin hiukseni värjättyä täydellisesti platinanblondeiksi. Hiukseni ovat tosi sekavan väriset kun olen yrittänyt värjätä niitä blondeiksi, hiukseni ovat vaalean oranssit joissa on jossain kohtaa vaaleampia kohtia ja alta ne ovat tummanvaaleat. Mitä väriä suosittelisitte eniten.

Kaupan väreistä emme valitettavasti osaa sanoa mitään, sillä emme niitä käytä. Suosittelen kaikesta huolimatta kääntymään kampaamon puoleen, sillä vain kampaajilla on ammattitaito saada värjäyksestä tasainen. Valitettavasti se ei ole mahdollista kaupan väreillä, sillä työ on haastava jopa hiustenvärjäyksen ammattilaiselle.

Minkä merkin värejä käytätte?

Käytämme työssämme useiden eri valmistajien värejä. Värit valitsemme tapauskohtaisesti.
Käytössämme on pääsääntöisesti Wellan, Sim:in, Inebryan ja Keunen värejä.

Miten saisin hiukseni värjättyä täydellisesti platinanblondeiksi. Hiukseni ovat tosi sekavan väriset kun olen yrittänyt värjätä niitä blondeiksi. Hiukseni ovat vaalean oranssit joissa on jossain kohtaa vaaleampia kohtia ja alta ne ovat tummanvaaleat. Yritän vielä värjätä niitä. Mutta mitä väriä suosittelisitte eniten.

Ikävä kyllä en osaa neuvoa sinua näkemättä hiustasi ja tietämättä käsittelyhistoriaa. emme käytä kaupanvärejä, joten niiden valinnassa emme osaa sinua auttaa. Väri ei vaalenna väriä, joten pohjalle pitää tehdä värinpoisto haluttuun vaaleuteen saakka ja päälle taittoväri tai vastaava, jotta lopputuloksesta saa tasaisen. Värinpoisto ja vaalennus on hiukselle erittäin rasittavaa, joten hiusten kunnosta ja kestävyydestä riippuen kannattaa miettiä, kuinka paljon vaalennusta voi tehdä kerralla. Myös raidoitus on hyvä vaihtoehto.

Olen jo pitkään haaveillut pitkien, mustaksi värjättyjen hiusteni liukuvärjäämisestä kirkkaan punaiseksi. Hiukset on värjätty kotona kaupan väreillä jo monta vuotta, joten onko ylipäänsä mahdollista saada niitä kirkkaan punaiseksi ja rasittaako se hiusta paljon? Kuinka kauan prosessi suurin piirtein kestää? Hiukseni ovat pitkät, vähän yli puoleen selkään.

Mustasta punaiseksi värjäys on teoriassa helppo toteuttaa, mutta käytännössä kaikki riippuu siitä miten helposti väri (musta) purkautuu hiuksistasi. Voi olla, että yhden värinpoiston jälkeen latvat ovat edelleen mustat mikäli väriä on kerääntynyt niihin usean vuoden ajan. Kaiken lisäksi kaupan värit saattavat sisältää metalleja, jotka eivät meinaa lähteä millään. Melkein kokeilemalla pitäisi koittaa, kuinka väri purkautuu. Toisilla hius vaalenee helposti, toisilla ei.

Voi siis olla, että yhdellä värinpoistolla ja värillä hiuksistasi saadaan punaiset tai sitten hiuksesi vaativat useamman värinpoiston, ennen kuin ollaan halutussa vaaleudessa.

Väripoisto on aina hiuksille rasittava käsittely, siksi en tekisi useaa värinpoistoa samalla kertaa, lisäksi suosittelen leikkausta ja hoitavia tuotteita kotiin, jotta hiusta voi käsittelyn jälkeen hoitaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Värinpoisto, värjäys ja leikkaus vie aikaa n.3-4h

Teettekö hiusten balayage-värjäyksiä, ja onko mahdollista samalla kerralla saada hiuksiin sekä kevytväri ja balayage?

Kyllä teemme balayage-värjäyksiä ja samalla voi laittaa pohjalle väriä ja Balayage raidat.

Minulla on pitkät, ennemmin tumman-, kuin vaaleanruskeat hiukset (oma väri). Nyt harmaita alkaa olla jo liikaa. En kuitenkaan haluaisi muuttaa hiusteni väriä. Miten hyvin on mahdollista saada harmaat piiloon ja säilyttää oma väri päässä? Eli kuinka hyvin oma värisävy löytyy? Haluaisin ehdottomasti pitää hiukseni oman värisinä, mutta värjäyttää harmaat piiloon.

Ammattitaitoinen kampaaja osaa valita värisävyn läheltä omaa väriäsi.
Harmaan peitto ei tarkoita luonnotonta värikypärää, sillä tekniikoita harmaiden häivytykseen on useita erilaisia. Kestoväri peittää parhaiten, mutta toisinaan laitetaan raitaa tai kevytväriä, joka ei peitä kaikkea harmaata, mutta luo silti nuorekkaamman lookin. Värjäyksessä ei useinkaan ole tarkoitus muuttaa väriä, vaan säilyttää oma yksilöllinen sävy luonnollisena ja kiiltävänä.

Haluaisin värjätä ja leikata hiukseni ja ajattelin kysyä, pystyykö olaplex käsittelyä käyttämään, vaikka värjäisi tummemmiksi eikä vaalentaisi hiuksia?

Olaplexia voi käyttää myös tummemmaksi värjäyksissä. Olaplex hoitaa, kirkastaa ja antaa värille pitkäkestoisuutta.​ Olaplex on hoitava ja korjaava tuote, joka suojaa hiusta kemiallisen käsittelyn aikana ja sitä voidaan käyttää myös hoitopalveluna. Tarjolla on myös muita samankaltaisia jälleenrakentavia ja hoitavia tuotesarjoja, mutta me olemme vakuuttuneet Olaplexin ylivoimasta. Voit lukea täältä vertailun.

Hiustenpidennykset

Haluaisin otsahiukset pois vaihteeksi (suorahko otsis, n 10 cm pituista lyhimmillään) ja sehän tiedetää, että kasvattaminen kestää… voiko otsahiuksiin tehdä pidennykset niin, etteivät ne pahasti näy? Muutoin minulla on pitkät hiukset, jotka on leikattu kerrostaen kauttaaltaan + edestä “porrastetusti”, eli lyhenevät kohti otsista.

Otsahiuksiin voi tehdä pidennyksen. Suosittelen pidennykseen ohuempaa teippihiusta ja vaikka rikotusti sivulle leikattua otsista. Varaa aika nettiajanvarauksestamme ilmaiseen hiustenpidennyskonsultaatioon, niin voimme suunnitella yhdessä, mikä olisi sopivin toteutustapa.

Minulla on luonnostaan taipuisat, karheat hiukset. Onko olemassa sellaisia pidennyksiä jotka hiukan kihartuisivat?

Käytämme hiustenpidennyksissä Simply Natural-hiusta, josta löytyy lainetta teippi- ja sinetti -hiuksessa, sekä kiharaa sinetti-hiusta.

Suosittelisin varaamaan ajan kampaajalle hiustenpidennyskonsultaatioon, jossa valittaisiin sinulle sopiva pidennysmuoto,materiaali ja pituus. Konsultaatio on sinulle maksuton, eikä edellytä mihinkään. Varaa aika konsultaatioon ajanvarauksestamme.

Pidennyshiukseen suosittelen Simplyn omaa hiustenhoitosarjaa, joka on pidennyshiuksille tarkoitettu. Tällöin voidaan taata hiuksen kestävyys ja kunto mahdollisimman pitkään.

Minulla on aika lyhyet hiukset ja haluaisin niistä saada aikaiseksi pitkät, tuuheat ja kauniit. Millä tavalla ne kannattaisi laittaa kiinni? Minulla on vain ollut aikaisemmin sinettipidennykset ja rengaspidennykset, eli olen valmis kokeilemaan uutta/parempaa tyyliä laittaa jos vain on!

Suosittelen että hiustenpidennykset otettaisiin vähintään 10 cm pitkään hiukseen, sillä lyhyemmässä ne näkyvät ja lopputulos ei näytä hyvältä. Lyhyeen hiukseen suosittelen teippipidennystä, joka istuu paremmin isompien osioidensa ansiosta. Teippipidennys on myös hellävaraisempi pidennys menetelmä, jolloin omaa hiusta voi kasvattaa samalla pikkuhiljaa. Lyhyeen hiukseen suosittelen korkeintaan 30 cm pitkää pidennystä, sillä se istuu paremmin kuin liian pitkä jatke. Hiukset voi myös leikata malliin ja kerrostaa.

Teettekö liukuvärjäystä pidennyksiin tai löytyykö teiltä valmiiksi liukuvärjättyjä pidennyksiä?

Käytämme pidennyksiin Simply Naturalin hiusta ja siinä ei ikävä kyllä ole vaihtoehtoina liukuvärejä. Hiusta voi tietenkin sävyttää ja värjätä, mutta en suosittele vaalennusta. Jos mielessäsi on liukuvärjäys vaaleammalla latvalla, valitsisin pidennykseksi kokonaan vaaleampaa sävyä kuin omasi. Mielikuvana se, että jos hiuksesi on muuten pitkät, niin pidennyshius näkyisi vain latvoista. Tällöin värjäisin tyven tummalla, loput olisi omaa sävyäsi ja pidennys olisi vaalea.

Kuinka pitkät omien hiuksien pitäisi olla koko pään hiustenpidennyksiä varten?

Hiustenpidennyksiä varten hiusten tulisi olla noin 10 cm, mutta itse suosittelemme polkkapituista hiusta, jolloin lopputulos näyttää luonnollisemmalta. Osapidennyksiä voi laittaa lyhyempiin hiuksiin. Käyn näyttämässä hiuksiasi, sillä silloin kampaaja pystyy antamaan paljon lisätietoa mahdollisuuksista.

Saako teillä pidennyksiin laineita? Itselläni on luonnonkiharat hiukset ja isot kiharat/ laineet olisivat hyvät.

Käytämme hiustenpidennyksiin Simply Natural -hiusta ja heillä on tarjota myös kiharaa sinettipidennystä 30cm ja 50cm pituuksilla. Varaa aika hiustenpidennyskonsultaatioon jossa voimme keskustella lisää ja valitaan sinulle sopivin väri, sekä pituus!

Onko teillä hiustenpidennyyksiin ompelumenetelmää?

Emme tarjoa ompelupidennyksiä. Teemme teippi- ja sinettipidennyksiä sekä kylmäkeratiinipidennyksiä. Näiden lisäksi meiltä saa Simply Naturalin Mago-hiustenpidennykset

Teettekö hiustenpidennyksiä niin, että asiakas tuo lisäkkeet mukana? Minulla on teippipidennykset olemassa, mutta tarvisin kiinnityksen ammattilaiselta. Haluaisin kiinnityksen ohessa leikkauksen ja mahdollisesti myös värjäyksen.

Omien teippipidennysten kiinnitys onnistuu. Sinettipidennyksiä teemme vain Simplyn Natural -hiuksista, sillä vain tällä tavoin varmistamme hiusten hyvän laadun ja hyvän lopputuloksen. Markkinoilla on paljon halpaa, mutta huonoa hiustenpidennyshiusta.

Ennen pidennyksen kiinnitystä voimme myös värjätä ja leikata hiuksesi. Aika kannattaa varata puhelimitse.

Kuinka pitkään Mago-pidennys pysyy?

Mago-pidennys pysyy jopa yli 6 kuukautta, mutta todellinen kesto riippuu hiuksiesi kasvunopeudesta. Yleisimmin kesto on 3-6kk.

Sivuillanne on mainittu että kylmäkeratiinipidennykset ovat ylivoimaisesti parhaat. Sivuilla on myös maininta että ette tee niitä laadun ja toimitusvaikeuksien vuoksi mitä tämä tarkoittaa? Sivuilla kehutaan kovasti myös Mago pidennyksiä, kumpi menetelmä on oikeasti parempi ja miksi?

Kylmäkeratiini-teksti on peräisin ajalta, jolloin kylmäkeratiinipidennykset tulivat markkinoille. Tekniikka osoittautui huipuksi muutamat pidennykset tehtyämme huomasimme, että hius ei ollut riittävän hyvälaatuista. Näin ollen emme tee kylmäkeratiinipidennyksiä lainkaan.

Mago-hiustenpidennykset ovat nyt uusi lupaava pidennysmenetelmä pidennysmarkkinoilla. Tällä hetkellä sinettiasiakkaamme ovat siirtyneet Magoihin ja olleet todella tyytyväisiä.
Mago on markkinoiden hellävaraisin pidennys menetelmä ja kiinnitetään puuvillalangalla. Sopii siis allergisille, raskaanaoleville ja muille jotka haluavat välttää kemikaaleja. Mikä tärkeintä, hius on Simply Naturalin ja laatu on tunnetusti hyvä, hiuksissa on laatutakuu.

Suosittelen Magoja ehdottomasti. Meillä on tehty useita pidennyksiäMago-tekniikalla ja asiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä =)

Kestopigmentoinnit & Microblading

Voiko meikeille allergiset ottaa pigmentoinnin?

Pigmentointi on erinomainen vaihtoehto kosmetiikka-allergikoille. Pigmentointivärit ovat hyvin siedettyjä. Ne eivät sisällä pahimpia allergeeneja, kuten hajusteita tai säilöntäaineita. Kaikki allergiat on syytä ottaa puheeksi ajanvarauksen yhteydessä tai konsultoinnissa.

Voiko kestopigmentointi mennä pieleen?

Tärkeintä on tekijän osaaminen. Pyydä ennen kestopigmentointiin tuloa nähdä kuvia aiemmista pigmentoinneista, jos olet epävarma tekijän osaamisesta. Käytettävä väri valitaan yhdessä asiakkaan kanssa ja asiakas hyväksyy esipiirroksen, jolloin epäonnistumisen riski pienenee merkittävästi. Lopputulokseen vaikuttaa tietenkin myös käytettävän laitteen ja värien laatu. Pigmentointihinnat sisältävät kaksi käsittely kertaa asiakkaan tyytyväisyyden varmistamiseksi.

Voiko epäonnistuneen pigmentoinnin korjata?

Pigmentointien muotoa ja värejä voi korjata sekä peittää, mutta aina korjaaminen ei ole mahdollista. Korjausmahdollisuus on aina tapauskohtaista ja korjattava pigmentointi on aina nähtävä. Olemme korjanneet kymmenittäin pieleen menneitä pigmentointeja. Katso blogistamme esimerkkejä korjatuista pigmentoinneista.

Onko pigmentoinnille tai microbladingille ikärajaa?

Blackoutissa pigmentointeja ja microbladingia tehdään ainoastaan 18 vuotta täyttäneille. Pigmentointia ei tehdä alaikäisille edes vanhempien luvalla tai läsnä ollessa. Kyse on niin pitkäkestoisesta käsittelystä, että siihen tuloa on syytä harkita tarkkaan.

Miksi jälkipigmentointi tehdään?

Jälkipigmentointi takaa tasaisen lopputuloksen sekä lisää pigmentoinnin pysyvyyttä iholla. Tarpeen tullen pigmentoinnin muotoa ja väriä voidaan hieman myös muuttaa jälkipigmentoinnissa. Blackoutin kestopigmentointihinnat sisältävät myös jälkipigmentoinnin Sinun tyytyväisyytesi takaamiseksi.

Sopiiko karvatekniikka kaikille?

Kyllä sopii. Blackoutissa tehdään kaikki uudet kulmapigmentoinnit karvatekniikalla tai microblading -tekniikalla. Tapauskohtaisesti olemme myös korjailleet ja vahvistaneet vanhoja pigmentointeja on karvatekniikkaa käyttäen.

Karvatekniikalla voidaan vahvistaa ennestään tuuheita kulmakarvoja ja sillä saadaan luonnollisen näköinen pigmentointi, vaikka omien karvojen kasvu olisi vähäistä, tai vaikkei kulmakarvoja olisi ollenkaan.

Voiko kestopigmentoinnilla tehdä lyhytkestoisia tatuointeja?

Periaatteessa voi, mutta Blackoutissa pigmentoimme ainoastaan kasvojen aluetta. Vartalon iho on usein kasvojen ihoa paksumpi eikä pigmentointineula vastaa tehokkuudeltaan tatuointineulaa. Värin tarttuvuus on huonompi kuin tatuoinneissa ja jäljestä on vaikea saada tasaista. Jos samaa ihoaluetta joudutaan käsittelemään useita kertoja värin tarttumisen edistämiseksi kasvaa myös riski siihen, että pigmentoidulle alueelle syntyy keloidi.

Sattuuko pigmentointi?

Pigmentoinnissa käytetään kahdenlaista pintapuudutetta: voidemaista ja nestemäistä. Silmänrajaus puudutetaan ennen pigmentoinnin aloittamista Emla-voiteella, samoin kuin huulten ja kulmakarvojen alue ennen jälkipigmentoinnin aloittamista. Tällöin kestopigmentointi on yleensä täysin kivuton. Ennen huulten ja kulmakarvojen ensimmäistä pigmentointikertaa ei voida Emla-voidetta käyttää, sillä se häiritsee esipiirroksen tekemistä. Nestemäinen puudutusaine vaikuttaa kuitenkin nopeasti pigmentoinnin aloittamisen jälkeen.

Pigmentointineulan liikkuminen iholla on kivuttomampaa kuin tatuoinnin teko ja syntyvä nipistely rinnastetaan usein kipuun joka syntyy kulmakarvojen nyppimisestä.

Millaista väriä käytätte kulmien kestopigmenoinnissa? Pysyykö väri “ikuisesti” vai haalistuuko 2-5 vuodessa?

Käyttämämme väri on tarkoitettu nimenomaan kestopigmentointien tekemiseen, ja se haalistuu ajan mittaan 2-5 vuoden kuluessa. Myöskään käyttämällämme koneella ei ole mahdollista saada iholle ikuisesti pysyvää lopputulosta (onneksi). Kasvojen iho muuttuu ikääntyessä, joten kestopigmentointi voidaan päivittää sitä mukaa kun iho ikääntyy. Kestopigmentointi vahvistetaan yleensä 2-3 vuoden välein, mutta olemme tehneet vahvistuksia tätäkin vanhemmille pigmentoinneille.

Pigmentointihinnat sisältävät kaksi käsittelykertaa asiakkaan tyytyväisyyden ja pigmentoinnin pysyvyyden takaamiseksi.

Kuinka kauan pigmentointi säilyy?

Pigmentoinnin kesto on iholla on aina yksilöllistä ja siihen vaikuttaa mm. ikä ja ihotyyppi. Kesto on 1-5 vuotta. Yleensä kestopigmentointia vahvistetaan 1-3 vuoden välein.

Kumpi kannattaa ottaa, kulmien tatuointi vai pigmentointi?

Kulmakarvat voi periaatteessa myös tatuoida iholle, mutta kasvojen iho muuttuu vanhetessaan. Pigmentoinnissa etuna on se, että sitä voidaan tarpeen mukaan muokata muodoltaan ja väriltään. Tatuointi taas on ikuinen eikä väriä voi muokata vaaleammaksi.

Kasvavatko kulmakarvat takaisin kestopigmentoinnin jälkeen?

Ennen pigmentointikäsittelyn aloittamista siistitään pinseteillä vain ne karvat, jäävät suunnitellun kulman muodon ulkopuolelle. Kestopigmentointi ei vahingoita karvankasvua eikä omista karvoista tarvitse pigmentoinnin takia luopua. Joitain yksittäisiä kasvuvaiheensa lopussa olevia kulmakarvoja tai ripsiä voi irrota pigmentointia tehdessä, mutta ne kasvavat normaalisti takaisin.

Kuinka hoidan herpeksen pigmentoiduista huulista?

Oireiden ilmaantuessa käytä välittömästi Zoviraksia tai muuta vastaavaa itsehoitolääkettä. Pigmentoinnin laukasema huuliherpes hoidetaan siis samaan tapaan kuin normaalisti.

Voiko vanhaa ”palkkimaista” kulmapigmentointia korjata karvatekniikalla?

Kyllä joissain tapauksissa näin voidaan tehdä. Hyvän lopputuloksen edellytyksenä on, että vanha pigmentointi on jo jonkin verran haalistunut tai väriltään vaaleampi kuin tavoiteltu uuden pigmentoinnin lopputulos.

Voiko pisamia tehdä kestopigmentoinnilla?

Kestopigmentoinnilla tehdyt pisamat ovat ihana ajatus, mutta käytännössä asia ei ole täysin mutkaton: jäljestä voi olla vaikea saada tasalaatuista sekä luonnollisen näköistä mm. ihohuokosten takia. Lisäksi toimenpide olisi kivulias, sillä noin ison kasvojen osan puuduttaminen on haasteellista. Myös värin valinta on haastavaa; pigmentointi olisi ehkä parempi tehdä usealla värillä, mutta myös jälkipigmentointi on tästä syystä erittäin vaikeaa.

Miksi kestopigmentoinnin tekeminen kestää niin kauan, vaikka käsiteltävä alue on niin pieni?

Kestopigmentoinnin tekemiseen varataan aikaa 2-2,5 tuntia, sillä oikean värin ja muodon löytäminen asiakkaan kanssa voi viedä aikaa. Ensimmäisellä kerralla aikaa menee myös asiakassopimuksen täyttämiseen. Pigmentoinnin tekeminen on äärimmäisen pikkutarkkaa työtä, jossa ei kannata kiirehtiä.

Miltä iho näyttää pigmentoinnin jälkeen, voiko töihin mennä heti?

Varsinkin kulmakarvapigmentoinnin jälkeen voi mennä vaikka suoraan töihin. Silmistä turvotus laskee usein jo muutamissa tunneissa, mutta palaa pigmentointia seuraavana aamuna. Myös huulissa turvotusta voi esiintyä, sillä iho on ohuempaa ja käsiteltävä alue on suurempi. Ihon reagointi on kuitenkin aina yksilöllistä, mutta vapaapäiviä ei pigmentoinnin takia tarvitse töistä tai koulusta ottaa.

Useimmiten iholla esiintyy lievää punoitusta sekä turvotusta, mutta kummempia oireita pigmentoinnista ei tule. Jälkihoidossa tulee kuitenkin huomioida, että vastatehtyä pigmentointia ei saa peittää meikillä, vaikka väri näyttää haluttua lopputulosta tummemmalta.

En käytä meikkejä. Voiko pigmentointiin vahvuuksia valita?

Pigmentoinnin luonnollisuuteen vaikuttavat ratkaisevasti valitut värit ja muoto. Pigmentoinnin ei tarvitse aina näyttää siltä, että sängystä noustessa olisi jo täysin valmis meikki kasvoilla.

Voiko pigmentointiin tulla meikit kasvoilla?

Pigmentointiin voi halutessaan tulla meikit kasvoilla, sillä iho puhdistetaan joka tapauksessa. Joskus asiakkaat tuovat kulmiin käyttämänsä meikkituotteen myös mukanaan näytille, sillä se voi helpottaa pigmentointivärin valinnassa.

Minulla on arpi huulessa. Voiko siihen tehdä kestopigmentointia?

Huulet ja arvet voivat olla pigmentoinnin kannalta hieman hankala yhdistelmä. Periaatteessa pigmentointia käytetään arpien peittoon menetelmänä, mutta arpikudos voi olla joskus hieman hankalammin puutuva alue. Huulet ovat melko herkkää ja ohutta kudosta muutenkin.
On siis hieman arven syvyydestä ja laajuudesta riippuen mahdollista yrittää peittää sitä pigmentoimalla, mutta toimenpiteen kivuliaisuuteen on hyvä varautua.
Tällaisessa tapauksessa ainakin konsultoinnissa kannattaisi käydä ennalta, jotta pigmentoinnin onnistuminen voitaisiin ennalta paremmin arvioida.

Minulla on luomi kulmakarvojen joukossa, mutta haaveilen kulmapigmentoinnista. Voiko pigmentoinnin tehdä karvatekniikalla luomen päälle?

Luomen päälle ei ikinä saa tehdä pigmentointia. Kulmapigmentoinnin voi tehdä karvatekniikalla, mutta suoraan luomen päälle ei voi pigmentointia tehdä. Sama koskee myös huuli- ja silmänrajauspigmentointeja. Pigmentointiin on jätettävä luomen kohdalle aukko.

Suosittelen konsultointiin tuloa ennen pigmentointiajan varaamista, mikäli luomia on paikoissa, jotka ovat erittäin lähellä pigmentoitavaa aluetta.

Minulle on tullut luomileikkausten arpiin ja korvannipukan lävistyksen viereen arpikeloidia. Esimerkiksi lävistyksen viereen kasvoi iso punertava patti joka kuitenkin lähti vitamiinikuurilla pois. Osaatteko sanoa sopiiko kestopigmentointi jos on taipumusta arpikudoksen liikakasvuun? Tatuointeja minulla ei ole.

Mikäli taipumus keloidiin on olemassa, en suosittele kestopigmentointien tai tatuointien ottamista. Arpikeloidi voi syntyä minkä tahansa haavan yhteyteen. Itse en ottaisi riskiä ja tekisi asiakkaalle pigmentointia, mikäli taipumus arven liikakasvuun on jo valmiiksi tiedossa.

Hypertrofiset arvet eivät ole kuin keloidi. Arvet vähän saattavat pullottaa ja ovat huomattavasti yleisempiä kuin keloidit. Haittaako silmänrajauksien kestopigmentointi hypertrofiseen taipuvaisessa ihossa?

Hypertrofisiin arpiin taipuvaiselle iholle ei suositella tehtäväksi kestopigmentointia ollenkaan. Lopputulos voi olla kaikkea muuta kuin toivottu eikä turhaa riskiä kannata ottaa, kun kysymyksessä on niin näkyvä alue kuin silmänympärysiho.

Harkitsethan pigmentointia tarkoin ennen toimeenpiteeseen ryhtymistä. Näissä asioissa voi aina myös konsultoida lääkäriä, mutta itse en suostu valitettavasti pigmentointia tekemään tällaisissa tapauksissa.

Olen allerginen kestoväreille. Sisältävätkö pigmentointivärit PPD:tä eli parafenyleenidiamidia?

Pigmentointivärit ovat täysin erilaisia aineita kuin hiusten, kulmakarvojen ja ripsien kestovärjäykseen tarkoitetut aineet. Ne eivät sisällä PPD:tä, jota käytetään hapettuvissa väreissä. Kestopigmentointivärit eivät ole hapettamalla kehittyviä värejä. Pigmentoinnit ovatkin erityisen suosittu tapa kaunistautua silloin, kun esim. kulmakarvojen kestovärjäys ei ole mahdollista. Pigmentointiväreissä ei käytetä muitakaan yleisimpiä allergeeneja, kuten hajusteita ja säilöntäaineita, joten pigmentoinnit ovat loistava vaihtoehto kosmetiikka-allergisille ja herkkäihoisille.

Miksi aknelääkityksen jälkeen täytyy odottaa 9 kk ennen pigmentoinnin ottamista?

Tämän suosituksen on antanut pigmentointivärien valmistaja. Aknelääkkeet, kuten Roaccutan ovat pitkä vaikutteisia ja odottamalla tarpeeksi kauan, voidaan parhaiten varmistaa, että pigmentointi väri tarttuu iholle sekä pysyy siinä odotusten mukaisesti. Aknelääkkeet ovat keratolyyttisesti vaikuttavia, joten väri  voi hilseillä todella nopeasti pois. Lääkityksen aikana ja jälkeen iho myös arpeutuu normaalia ja tervettä ihoa helpommin, minkä takia kestopigmentointeja ja tatuointeja ei ole syytä ottaa hätäillen.

Hei! Kävin ottamassa viikko sitten toisessa paikassa kulmakarvojen kestopigmentoinnin. Tekijä oli hyvä, kulmista tuli juuri oikean malliset, mutta sain erittäin puutteelliset kotihoito-ohjeet. Kulmakarvojen aluetta käskettiin olla rasvaamatta 3 päivään, näin tein. Tämän jälkeen kun rupesin rasvailemaan myös kulmakarvojen aluetta, huomasin että väri hilseili isoina paloina pois. Nyt kulmissa on sielä täälä isoja koloja ja väri näyttää rupimaiselta. Onko tämä normaalia? Oletin että syntyneen ruven olisi pitänyt jo kadota.. Olen nyt hieman hämmentynyt tästä ja kaipailisin hieman vinkkejä tilanteeseen.

On todella tärkeää, että noudatat juuri oman tekijäsi antamia hoito-ohjeita. Eri värisarjojen käyttäjillä niissä saattaa olla toisistaan poikkeavia ja ristiriitaisiakin ohjeita. Itse olisin neuvonut toimimaan juuri toisin eli kosteuttamaan aluetta runsaasti. En voi kuitenkaan ottaa kantaa värin tarttumiseen näillä taustatiedoilla.

Itseään kunnioittava ammattilainen kyllä korvaa värin tarttumisongelmat asiakkaalle, silloin kun hoito-ohjeita on noudatettu. Ota rohkeasti yhteyttä pigmentoinnin tehneeseen tahoon, niin pääsette varmasti asiassa yhteisymmärrykseen.

Olen allerginen ripsipidennyksissä käytettävälle liimalle. Voinko ottaa eyeliner-pigmentoinnin?

Ripsipidennyksessä yleisin allergisoiva aine on syanoakrylaatti tai metakrylaatti. Se tarkoittaa, että juuri liimaava ainesosa saa aikaan ärsytystä ja pahimmassa tapauksessa allergisen reaktion.

Pigmentoinnissa käytettävät aineet ovat täysin erilaisia ja eyeliner onkin saanut suuren suosion mm. niiden asiakkaiden keskuudessa, jotka ovat vasten tahtoaan joutuneet luopumaan pidennyksistä. Pigmentointiväri ei sisällä edellä mainittuja aineita, vaan on tarkoitettu laitettavaksi ihon alle (vrt. ripsiliimat eivät ikinä saisi olla edes kosketuksissa ihon kanssa).

Tärkeää pigmentointiin tullessa on se, että silmäluomen iho on terve ja ehjä eikä siinä ole merkkejä ärsytyksestä. Allergiat on kaiken varalta ainaa hyvä ottaa puheeksi ajanvarauksen yhteydessä.

Jos on menossa kuukauden sisällä aurinkolomalle, kannattaako kulmien kestopigmentointia tehdä sitä ennen eli onko iho arempi auringolle ja jos on, niin miten pitkään? Jos mieluummin jälkeen, niin miten pian matkan jälkeen voi sitä ajatella?

Ei ole juurikaan väliä tekeekö pigmentoinnin ennen lomaa vai loman jälkeen, mutta paranemisaikaa on hyvä olla ainakin viikko ennen lomaa. Pigmentoitu alue on noin 7-10 päivää herkempi auringon säteille ja tarvittaessa iho suojataan aurinkovoiteella.

Loman jälkeen taas ei ole hyvä hoppuilla pigmentoinnin/jälkipigmentoinnin kanssa, sillä rusketus paksuntaa ihoa hetkellisesti ja voi vaikeuttaa värin tarttumista. Iholla ei tule olla merkkejä palamisesta, sillä pigmentoinnin voi tehdä vain terveelle ja ehjälle iholle. Varminta on odottaa pigmentointiin tuloa ainakin viikko tai pari loman jälkeen.

Vaikuttaako eyelinerpigmentointi ripsien kestotaivutukseen? Tai haittaako se jotenkin pigmentoitaessa?

Pigmentoinnilla ei ole vaikutusta ripsien kestotaivutukseen, mutta olisi hyvä, että käsittelyjen välissä olisi vähintään 24 h. Silmien hierominenhan on kielletty vuorokauden ajan ripsikäsittelystä ja pigmentoitaessa ripsiin ei voi olla koskematta. Ripsien kestotaivutus tulee tehdä ennen pigmentointia tai aikaisintaan 14 päivää pigmentoinnin jälkeen.

Kävin alle vuosi sitten pigmentoinnissa, joka piti olla karvatekniikalla. Ja ehkä siinä aluksi olikin jotain karvoja, mutta nyt ne ovat kovin haalistuneet ja näyttävät enemmänkin maalatuilta. En oikein ymmärrä.. voivatko ne jotenkin levitä jos karvoja tehty liian lähekkäin?

Iho ei laske päiviä vaan pigmentointi haalistuu tasaisesti kokoajan. En voi ottaa oikein kantaa tuohon pysyvyysasiaan, muuten kuin toteamalla, että oma tekemiäni pigmentointeja asiakkaat yleensä käyvät vahvistamassa 1,5-2,5 vuoden välein.
Pigmentointiin pätevät samat säännöt kuin tatuointiinkin: iholla väri hieman leviää eikä parantumisen jälkeen jälki ole niin teräväreunainen kuin heti käsittelyn jälkeen. Jos karvat siis ovat aivan vieri vieressä, niin silloin ne ajan myötä sulautuvat toisiinsa kiinni ja lopputulos on hyvinkin paljon tasaisesti väritetyn pigmentoinnin kaltainen.
Itse käytän edellämainitusta syystä ns. väljää karvatekniikkaa, joka säilyttää elävyytensä vielä vuosien päästä. Tämä on tietenkin ihan käsiala kysymys. Kaikilla tekijöillä on omanlaisensa jälki ja tapa tehdä. Myös erilaisessa kudoksessa jälki näyttää erilaiselta, joten ikinä ei voi saada aivan samanlaista jälkeä kuin vaikka kaverilla. Myös värien pysyvyydessä ja laadussa voi olla isojakin eroja. Rasvoittuvalla iholla jälki yleensä on pehmeämpää kuin kuivalla iholla. Tämä johtuu ihon aineenvaihdunnasta.

Olisin kysynyt, teetkö karvatekniikalla tai microbladingilla kestopigmentointia hiusrajaan? Hiusrajani pakenee ohimoilta ja toiveena olisi tasainen hiusraja. Teetkö mahdollisesti tai voisitko harkita tekeväsi tällaisia pigmentointeja?

En valitettavasti tarjoa hiuspohjan pigmentointia kummallakaan tekniikalla, sillä hiuspohjan iho poikkeaa rankenteeltaan kulmaluun ihosta: se on hyvin paljon ohuempi, jonka vuoksi on olemassa vaara, että piirretty karva leviää ja muuttuu harmaaksi tai jopa siniseksi eikä kulu pois odotetussa ajassa. On myös hyvin vaikea pigmentoida yhtä ohutta karvaa kuin hius on. Kulmakarva on luonteeltaan hiusta paksumpaa, joten sitä on helpompi myös imitoida.
Suurin osa alan ammattilaisista on tällä hetkellä sitä mieltä, että ainoa turvallinen tapa pigmentoida hiuspohjaa on pistetekniikka joko koneella tai siihen tarkoitukseen kehitetyllä rullalla. Itselläni ei ole koulutusta kumpaankaan tekniikkaan.

Mitä eroa on kestopigmentoinnilla tai karvatekniikalla ja microbladingilla?

Microblading on myös kestopigmentointitekniikka. Sähkövirralla toimivan laitteen sijasta siinä käytetään manuaalista instrumenttia, jolla iho ikäänkuin viilletään auki. Pigmenttiä menee microbladingissa vähemmän ihoon, joten lopputulos ei yleensä ole yhtä kestävä.

Olen kirjoittanut myös syvällisen blogi-postauksen aiheesta.

Voiko microbladingin tehdä vanhan pigmentoinnin päälle?

Microbladin soveltuu vanhan pigmentoinnin vahvistamiseen tai korjaamiseen silloin kun asiakkaan toiveena on saada uudesta pigmentoinnista  vanhaa tummempi. Uuden pigmentoinnin on oltava vähintään yhtä leveä ja pitkä kuin vanhan pigmentoinnin. Iholla ei saa myöskään olla huomattavaa määrää arpikudosta.

Etukäteiskonsultointi on suositeltavaa aina kun vanhaa pigmentointia halutaan peittää microblading -tekniikalla.

Microblading, karvatekniikka, 3D-kulmat. Mitä eroa näillä on?

Karvatekniikka-sanaa käytetään yleensä pigmentointikoneella tehtävästä pigmentoinnista, silloin kun kulmat pigmentoidaan yksi karva kerrallaan.

Microblading on tarkoittaa kestopigmentointi tekniikkaa, jossa karva pigmentoidaan manuaalisesti ilman laitetta.

3D-kulmat tai 3D-pigmentointi ovat siis kahden edellisen lopputulos.

Kuinka kauan microbladingin lopputulos kestää iholla?

Microblading kestää iholla noin 10-18 kk. Käsittely uusitaan keskimäärin 7-12 kk:n välein.

Luin netistä microblading hoito-ohjeita. Osassa neuvottiin rasvaamaan ja osassa ei. Toisessa paikassa sanotaan, että ei saa kastella viikkoon ja toisessa, että pitää kastella. Mitä teen?

Noudata aina sen tahon hoito-ohjeita, jossa käyt microblading -käsittelyn ottamassa. Mikäli hoito-ohjeiden kanssa sooloilee, jäävät mahdolliset komplikaatiot omalle vastuulle.

Hei, voiko ottaa kulmien kestopigmentoinnin, jos allerginen kromille, koboltille ja nikkelille?

Blackoutissa käytettävistä pigmentointiväreistä ei löydy lainkaan näitä aineita. Tämä on kuitenkin syytä varmistaa aina erikseen paikasta, johon olet pigmentointiaikaa varaamassa, sillä markkinoilla on edelleen pigmentointivärejä, jotka sisältävät kyseisiä aineita. Käytän itse Goldeneyen värejä, joista raskasmetalleja ei löydy lainkaan.

Etkö saanut kysymykseesi vastausta?

Voit laittaa meille kysymyksen jos pulmaasi ei ole sivuillamme vielä vastausta. Vastaamme kysymykseen näillä sivuilla tai Facebook-sivuillamme, joten sinun kannattaa tykätä sivuistamme. Saatamme myös vastata kysyjälle suoraan sähköpostitse. Julkaisemme kysymyksen ohessa  etunimen/nimimerkin. Sähköpostiosoitteita ei käytetä markkinointitarkoituksiin eikä niitä julkaista.

Kysy kysymys

Kysy ja tykkää Facebook-sivuistamme

Oletko valmis muutoksiin? Soita tai varaa aikasi netissä.

Pin It on Pinterest

Share This