Kulmapigmentointi karvatekniikalla

Tässä postauksessa selostan kuvien avulla kuinka syntyy karvatekniikalla tehty kulmapigmentointi. Työtapoja voi toki olla muitakin, mutta tässä kuvaus omasta työprosessistani.

Kulmakarvapigmentoinnista saadaan luonnollisen näköinen käyttämällä niin sanottua karvatekniikkaa. Karvatekniikalla tarkoitetaan sitä, että iholle pigmentoidaan yksittäisiä ohuita viivoja. Viivat pigmentoidaan iholle sellaiseen asentoon, että se mukailee ideaalista karvojen kasvun suuntaa. Halutessa voidaan mukailla enemmän tai vähemmän asiakkaan omia karvoja. Luonnon karvojen kasvusuuntaa on mahdollista toiveiden mukaan korostaa tai häivyttää. Pigmentoitavien karvojen välistä on hyvä näkyä hieman ihoa, jotta lopputulos näyttää hyvältä.

Karvatekniikalla tehty pigmentointi näyttää luonnolliselle, vaikka kulmakarvojen kasvu olisikin vähäistä tai vaikkei karvoja olisi ennestään ollenkaan. Tekniikalla voi myös helposti täydentää ennestään tuuheita kulmia. Joissain tapauksissa se sopii pigmentointien vahvistamiseen vanhan pigmentoinnin kunnosta ja väristä riippuen. Esimerkkikuva karvatekniikalla jatketuista ”palkkikulmista” löytyy blogistamme.

Esipiirroksen tekeminen

Suunnittelu aloitetaan ihon huolellisella puhdistuksella, kun asiakkaan kanssa on tehty kestopigmentointisopimus ja valittu yhdessä väri, jolla pigmentointi tehdään. Asiakkaan kanssa keskustellaan halutusta värilopputuloksesta, mutta ammattilaisena ja asiantuntijana otan päävastuun värin valitsemisesta. Jokainen iho on yksilöllinen ja ihon pohjasävy vaikuttaa erittäin paljon siihen, miltä lopputulos näyttää. Pigmentointi ei parantuessaan ole saman värinen kuin iholle piirrettäessä tai heti pigmentoinnin jälkeen. Tärkeää on tietenkin se, ettei ensimmäisellä kerralla kulmista tehdä liian tummia. Jälkipigmentoinnissa väriä voi vielä tummentaa tai esimerkiksi lisätä kylmää tai lämmintä sävyä, jos asiakas niin haluaa.

Kulmakarvat ennen kulmapigmentointia

Kulmakarvat ennen kulmapigmentointia

Esipiirroksen tekemiseen käytän varsinaista pigmentointiväriä, jotta ihon sisään ei joutuisi mitään ylimääräisiä aineita, jotka eivät sinne kuulu. Hyvin usein pyrin noudattamaan asiakkaan luonnollista kulmakarvojen kasvun linjaa. Pigmentointia tehdessä kuitenkin voi käyttää myös luovuutta ja suuriakin muutoksia on mahdollista tehdä. Näissä kuvissa olevalla asiakkaalla oli vasemman (kuvissa oikealla) kulman lopussa pyörre, joka sai karvat kasvamaan pystysuoraan ylöspäin. Niinpä asiakkaalla oli tullut tavaksi nyppiä nuo kurittomat karvat pois.

Esipiirros näyttää yleensä vähän tussilla piirretyltä ja asiakkaan on usein vaikea kuvitella lopputulosta. Pigmentointiväri ei tässä vaiheessa tartu ihon pintaan, vaan piirros on muokattavissa. Suunnittelu jatkuu kunnes asiakas on kulmien muotoon tyytyväinen. Ensimmäisellä pigmentointikerralla ei kannata tehdä kulmista liian paksuja tai pitkiä. Jälkipigmentoinnissa muotoa voidaan vielä hioa enemmän asiakkaan persoonaan sopivaksi. Seuraavassa kuvassa esipiirros.

Kulmapigmentoinnin esipiirros pigmentointivärillä tehtynä

Kulmapigmentoinnin esipiirros pigmentointivärillä tehtynä

Esipiirrokseen piirrän pelkät ääriviivat, jotka merkitsevät minulle pigmentoitavien karvojen alkamis- ja päättymiskohtia. Itse aloitan pigmentoinnin yleensä asiakkaan oikeasta kulmasta. Ensin teen suoraan esipiirroksen päälle hahmotelman pigmentoitavista karvoista pigmentointikoneella. Sitten esipiirros pyyhitään varovasti pois ja iho puudutetaan. Sen jälkeen pigmentointia jatketaan kunnes ensimmäinen kulma on valmis ja sitten tietenkin tehdään vasemmalle kulmalle sama temppu. Piirrosta ei siis pyyhitä pois ennen kuin olen tehnyt neulalla merkit suoraan mallipiirroksen päälle. Näin varmistetaan, että haluttu muoto säilyy pigmentointia tehdessä eikä muoto pääse matkan varrella muuttumaan.

Valmis kulmapigmentointi

Tältä näyttää valmis karvatekniikalla tehty pigmentointi. Kuva on otettu heti pigmentoinnin jälkeen, joten iholla näkyy vielä hieman punoitusta ja turvotusta. Tässä vaiheessa karvat näyttävät vielä jyrkiltä viivoilta ja punertavilta. Pigmentoinnin lopullinen väri on nähtävillä noin viikon päästä pigmentoinnista, jolloin väri on hiukan vaaleampi ja kylmempi ruskea. Myös viivojen jälki tulee hieman pehmentymään.

Kulmien pigmentointi karva- eli 3D- tekniikalla heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen

Kulmien pigmentointi karva- eli 3D- tekniikalla heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Ja vielä sama toisesta kuvakulmasta:

Kulmien pigmentointi karva- eli 3D- tekniikalla heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen

Kulmien pigmentointi karva- eli 3D- tekniikalla heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen sekä ensimmäisen käsittelyn jälkeen parantuneena.

Lisätietoja

Lue lisää blogista

Helsingin paras microblading
2 replies
 1. Saija Lähde says:

  Hei, onko teillä vapaita kulmapigmentointi aikoja tulevalle viikonlopulle 8.-10.7. Ja minkä hinta?

  Kiitos,
  Saija Lähde

  Vastaa
  • Satu says:

   Hei Saija!

   Valitettavasti kesä on erittäin kiireistä aikaa ja tällä hetkellä seuraavat ajat löytyvät vasta syyskuun lopulta. Pitkän jonon vuoksi kesälle tulevia peruutusaikoja tarjotaan ensisijaisesti niille asiakkaille, jotka ovat tehneet varauksen elo-syyskuulle. Hinta on 490 euroa sis. kaksi käsittelyä.

   Otathan ajan varaamiseksi yhteyttä puhelimitse 🙂

   Satu

   Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *