Kampaamo Pinni Lehdessä

Parturi-ja kampaamoalan ammattilehti Pinni halusi tehdä Blackoutista jutun.

Kampaamo rokkaa

Blackout liike ei ole täysin goottihenkinen musta tila, mutta ei myöskään mummomainen rokokoo-huonekalujen täyttämä hyssyttelypaikka, vaan parin tarkasti valitun tyylin tarkkaan mietitty kokonaisuus. Liikkeen omistaja Mirka Paananen päätti jo opiskeluaikana ryhtyvänsä yrittäjäksi ja monen muiden liikkeissä vietettyjen vuosien jälkeen Mirka toteutti unelmansa oman näköisestä liikkeestä. -Halusin olla liikkeenä aivan erinäköinen kuin muut. Ihmiset ovatkin tulleet kadulta kyselemään, että mitä tässä liikkeessä oikein tehdään Monet muut liikkeet eivät oikein maistu miltään, halusimme oikeasti erottua, Mirka kertoo.

Liiketilaa juuri tästä Helsingin alueelta Mirka etsi pari kolme vuotta. Kasarmitorin kupeessa sijaitseva 34 neliömetrin liike avasi ovensa asiakkaille tämän vuoden alussa. Sitä ennen remonttia tehtiin muun työn ohessa kolmesta neljään kuukautta. Tilassa oli ennen toiminut postimerkkikauppa, jonka valkoiset seinät oli peitetty monotoonisilla hyllyillä täynnä kansioita. – Tila oli alun perin todella ankea, joten kaikki piti tehdä uusiksi. Ensin suunnittelin, että haluaisin tilasta täysin musta kattoa myöten, ja lopulta näin kävikin lukuun ottamatta sitten pesupaikkaa, jonka innostunkin maalaamaan täysin punaiseksi, Mirka kertoo päähänpistostaan. – Halusin rauhoittaa pesupaikan omaksi maailmakseen, jossa olisi myös oma tunnelma. Hommaa siinä kyllä oli, kun alkoi maalaamaan täysin valkoista seinää syväksi punaiseksi. Olen tässä itsekin vähän pensseliä käyttänyt sillä kahden maalauskerran jälkeen maalitelan jäljet näkyivät vieläkin seinässä. Kolmas kerta täytyi vetää sitten jo ruiskulla, että saatiin tasainen punainen pinta, Mirka selittää.

Liike lähti tyylillisesti kasvamaan tilaan hankittujen rokokoo-kalusteiden kautta. Nämä entisöidyt ja mustaksi maalatut huonekalut löytyivät antiikkiliikkeestä, kuten moni muukin tilan kalusteista. – Vanhoissa huonekaluissa on paljon kauniita ja siroja muotoja, mutta nämäkään eivät ole silti liian muhkeita, Mirka selittää ja esittelee kauniita sohviaan. Osa kalusteista on myös ”uudelleen syntyneitä” eli esimerkiksi asiakkaiden kampauspöydät on luotu puolittamalla ja maalaamalla, mustaksi tietenkin, vanha ruokapöytä. – Kaverit katsoivat ihmeissään, kuinka vanhoja arvohuonekaluja pistettiin täällä osiksi. ”Puoliksi vaan”, sanoin ja niin siitä syntyi täydelliset asiakaspaikkojen pöydät, Mirka kehuu.

Kun liikkeeseen astuu sisään silmiin osuu heti vaikuttava kullanvärinen vastaanottotiskin seinäkoriste. Tämä oli Mirkan idea, joka saattoi laittaa remonttimiehen pään hetkeksi sekaisin. -Seinäkuva oli villi idea, jonka halusimme ehdottomasti toteuttaa. Mirka on suunnitellut liikkeen kaikki elementit itse. Vastaanottotiskistä tehtiin ensin pahviversio ja esimerkiksi lehtiteline on aivan Mirkan omien käsien tuotosta. – Tilasta tuli nyt täysin sellainen kuin halusin. Ei voi sitten ainakaan syyttää ketään muuta kuin itseään, jos jokin on mennyt pieleen, Mirka nauraa.

Mirkan kanssa liikkeessä työskentelee keikkalaisena Teija Gummerus, joka on Mirkalle tuttu jo edellisestä työpaikasta. – Tultiin niin hyvin toimeen aikaisemmissakin työpaikoissa ja tiedän, että Mirka on hyvin jalat maassa –oleva ihminen, joka on hirmunen tekemään töitä. Jämäkkä tyyppi, jolta löytyy sitä poweria tehdä asioita, Teija kuvailee. – Pitäähän sitä olla, jos oman yrityksenkin laittaa pystyyn, Mirka huudahtaa.

Blackout on Helsingissä sijaitseva parturi sekä kampaamo, jossa saat kattavat ja laadukkaat parturi- ja kampaamopalvelut.

AUKIOLOAJAT

maanantai-perjantai 10-20
lauantai 9-16
sunnuntai suljettu
tai sopimuksen mukaan

Maksa osamaksulla tai laskulla
Rekisteriseloste
Avoimet työpaikat

Pin It on Pinterest

Share This