Pigmentoinnin ja microbladingin hoito-ohjeet

Pigmentoinnista lähtiessä asiakas saa mukaansa kirjalliset kotihoito-ohjeet. Hoito käydään yhdessä suullisesti läpi. Kestopigmentointi ja microblading näyttää 4-7 päivän ajan tummemmalta kuin lopullinen väritulos. Noin viikon kuluessa kaikki ylimääräinen väri hilseilee pois kuolleen ihosolukon mukana. Huolellisella hoidolla voi itse vaikuttaa paljonkin siihen, miltä pigmentoitu alue näyttää ja tuntuu paranemisaikana.

Blackoutissa tehtyjen pigmentointien ja microblading -kulmien päälle ei tule kovaa rupea, kun aluetta hoidetaan ohjeiden mukaan. Yleensä hilseily on kevyttä ja huomaamatonta. Pigmentoinnin hoito on kaiken kaikkiaan muutenkin yleensä helpompaa kuin ennalta osaisi odottaa. Pigmentoinnin jälkeen iholle levitetään rauhoittavaa geeliä, joka edistää värin pysymistä ihossa. Geelin imeytymisen ajan ihoa hemmotellaan kylmäkääreellä.

  • Kulmakarvat näyttävät usein hyvältä jo pari tuntia käsittelyn jälkeen kun mahdollinen punoitus on lakannut. Väri haalistuu yleensä noin 10-30 %, joten lopputuloksesta pääsee nauttimaan miltei heti.
  • Silmänrajausten pigmentoinnin jälkeen saattaa esiintyä turvotusta parin ensimmäisen vuorokauden aikana. Pahimmillaan turvotus on yleensä pigmentointia seuraavana aamuna.
  • Huulten pigmentointi voi laukaista huuliherpeksen siihen taipuvaisilla. Oireiden ilmaantuessa käytä välittömästi Zoviraksia, SoreFix tai muuta vastaavaa voidetta.
  • Kestopigmentoinnin jälkeen ei voi luovuttaa verta 4 kuukauteen.