—  Parempi lopputulos

Hiustenleikkaus veitsellä

Leikkaamme hiukset veitsellä tai saksilla hiustyypistä riippuen. Veitsileikkaus vaatii kokemusta ja se antaa naisten sekä miesten hiuksiin paremman lopputuloksen.

Veitsileikkaus on kehittyneempi tapa leikata hiukset

Veitsellä leikkaamisesta on tullut yhä suositumpaa. Leikkaustyyli soveltuu erinomaisesti tekemään rikottuja linjoja, voimistamaan rakennetta ja saamaan tyylikkäitä kerrostuksia. Veitsellä leikatusta hiuksesta tulee helppohoitoinen ja se laskeutuu pehmeästi ja luonnollisesti.

Parturi-kampaajilla on käytössään useita erilaisia hiustenleikkaukseen tarkoitettuja työkaluja: hiustenleikkaus saksia, ohennussaksia, leikkuukoneita ja trimmereitä. Sekä luonnollisestikin hiustenleikkaukseen soveltuva veitsi. Jokainen näistä luo hiuksille erilaisen tekstuurin, joka vaikuttaa siihen miltä hiukset näyttävät ja miten ne käyttäytyvät leikkauksen jälkeen.

Lue lisää hiustenleikkaamisesta veitsellä Blackoutin blogista!

Leikkaukset vaihtelevat tyyleittäin ja parturi-kampaaja valitsee työkalunsa sen mukaan, millaista tyyliä tavoitellaan. Hyvin tyypillistä on, että samassa leikkauksessa käytetään useita eri tekniikoita. Valintaan vaikuttaa paljon myös se, miten hiusta halutaan muotoilla kotona.

Veitsileikkaus sopii miehille ja naisille. Usein veitsileikkauksessa ihastutaan rikottuihin linjoihin, sekä siihen kuinka helppoa sen muotoilu on.

Varmista että parturi-kampaajasi on kokenut ja osaa käsitellä veistä. Tämä ei ole leikkaus, jossa haluaisit toimia harjoituspäänä, koska veitsen terät ovat erittäin teräviä ja voivat aiheuttaa onnettomuuksia. Kokemattomissa käsissä leikkaus voi myös tuntua epämukavalta, jos terä on tylsä ja tekijä epävarma veitsen käytössään.

Pehmeämpi leikkausjälki

Veitsellä leikatessa hiusta vuollaan niin, että se jää veitsen terän ja parturi-kampaajan peukalon väliin ja hius ikäänkuin viilletään poikki. Kulma jolla veistä pidellään, määrää kuinka paljon hiuksia katkaistaan jokaisella liikkeellä. Veitsi leikkaa hiuksen latvat eripituisiksi ja vuolee vinottain jokaisen hiusken päätä sen sijaan, että hius katkeasisi tylpästi latvasta. Tämä mahdollistaa hiusten liikkeen ja tekstuurin sekä kerroksisuuden leikkauksessa. Se tekee hiuksesta kevyemmän, liikkuvamman ja kasvaessaankin hius käyttäytyy pehmeämmin, kuin saksella katkaistu hius.

Leikkausvälineenä käytämme hiustenleikkaukseen tarkoitettua veistä, jossa on jokaiselle asiakkaalle vaihdettava kertakäyttöterä ja turvallisuutta lisäävä teräsuoja. Uusi terä onkin aivan välttämätön jokaisen asiakkaan kohdalla. Pelkästään jo hygieniasyistä, mutta myös siksi että terä olisi mahdollisimman terävä aina jokaisessa leikkauksessa. Tylsä terä repii liikaa, tuntuu ikävältä ja vahingoittaa hiusta.

Milloin veitsileikkaus sopii saksia paremmin

Saksilla tai veitsellä leikkaaminen ovat erinlaisia leikkaustekniikoita. Hiuksia pidellään eritavoin ja leikataan eri liikkeillä.

Kaikki riippuu toivotusta lopputuloksesta. Veitsileikkaus sopii mainiosti kun haetaan rikottuja linjoja tai halutaan pehmentää paksuja ja karheita hiuksia.

Pitkiin hiuksiin ei suositella pelkkää veitsileikkausta. Parhaan tuloksen pitkään hiukseen saa, kun leikkauksessa yhdistellään saksia ja veistä.
Ammattilainen valitsee leikkaustavan aina hiuslaadun mukaan. Veitsileikkaus on loistava valinta, kun tekijä taitaa veitsen käytön.

Suurin ero saksilla tai veitsellä leikatussa hiuksessa on leikkausjälki. Veitsileikkauksessa hiusten latvat kapenevat latvaa kohden ja leikkaus on pehmeä ja sulkamainen. Saksilla leikatessa hius katkeaa suoraan ja jättää hiukseen tylpän ja raskaan latvan. Veitsellä voi lisätä pehmeyttä ja tekstuuria myös saksella leikattuun hiukseen.

Veitsileikkaus on yleensä pehmeämpi ja sillä saadaan enemmän rikkonaisuutta leikkaukseen. Kun veitsileikkaus on hyvin tehty, hius asettuu heti paremmin ja kestää mallissaan usein kauemmin, kuin perinteinen saksella tehty leikkaus.

Millaiselle hiukselle veitsileikkaus sopii parhaiten

Ihanteellinen hius veitsileikkaukselle on karkea ja paksu. Hius on lyhyt tai keskipitkä, suora tai laineikas ja kaipaa kerrostusta.

Veitsi on erinomainen työkalu nykyaikaisten rosoiten ja liikkuvien leikkausten aikaansaamiseksi. Veitsellä saa hiukseen rikkonaisia kerrostuksia ja ihan erityistä tukea ja tekstuuria. Sillä saa ohennettua paksua hiusta ja revittyjä linjoja.

Millaisille hiuksille veitsileikkausta ei suositella

Veitsileikkaus ei ehkä ole paras valinta ohuelle, kiharalle tai kuivan pitkän hiuksen latvaan. Veitsi saattaa rikkoa hiuksen latvaa liikaa, jolloin hius näyttää karvaiselta ja kuivalta. Veitsileikkaus saattaa tehdä myös pitkän hiuksen latvan ohuen näköiseksi.