—  Kuinka hoidat hiustenpidennyksiäsi

Hiustenpidennysten hoito-ohje

Hiustenpidennykset ovat erinomainen vaihtoehto, kun haluat lisätä pituutta, tuuheutta tai vain vaihtaa tyyliä uuden kauden kunniaksi. Ne tarjoavat joustavuutta, mutta samalla vaativat asianmukaista hoitoa, jotta ne pysyvät loistavina viikosta toiseen.

Hiustenpidennykset on suunniteltu käytettäviksi keskimäärin 10-12 viikkoa, minkä jälkeen sinun tulisi varata aika niiden poistoon ja uudelleen kiinnitykseen. Näiden kuukausien aikana on tärkeää osata huolehtia pidennyksistäsi, jotta hiuksesi näyttävät yhtä luonnollisilta ja tyylikkäiltä kuin silloin, kun lähdit kampaamosta.

 • Selvitä hiukset

  Selvitä hiukset vähintään 2 kertaa päivässä Simply Natural -hiuksiin soveltuvalla pidennysharjalla. Pitkissä pidennyshiuksissa (45–50 cm) hiusten selvittäminen tulee tehdä neljä kertaa päivässä.

 • Käytä oikeita hoitotuotteita

  Käytä Simply Natural pidennystesi hoitoon vain Simply Natural -hoitotuotteita, sillä muut hoitotuotesarjat voivat vahingoittaa pidennystäsi. Simply Naturalin myöntämä 3 kuukauden tehdastakuu on voimassa vain oikein hoidettuna Keune Hair Extension -hoitotuotteilla. Simply Natural pidennykset eivät tarvitse mitään erityishoitoja.

 • Pese oikein

  Pese hiuspohja edestä taaksepäin sormenpäiden avulla ja huuhtele huolellisesti. Älä hiero hiusten tyviosaa tarpeettomasti. Levitä hoitoaine tasaisesti hiuksiin ja anna vaikuttaa 3 minuuttia. Huuhtele hoiPese oikeintoaine huolellisesti hiuksista. Pyyhekuivaa hiukset ja suihkuta Leave-In hoitoaine hiuspituuksiin.

Muuta huomioitavaa

Hiustenpidennyksiä on tärkeää hoitaa asianmukaisesti, jotta ne pysyvät parhaassa mahdollisessa kunnossa. Pidennysten kiinnittämisen jälkeen upeat uudet hiuksesi vaativat hieman ylimääräistä huolenpitoa ja huomiota.

Kiinnityksen jälkeen opastan ja näytän sinulle yksityiskohtaisesti miten hoidat pidennyksiäsi niiden kiinnityksen jälkeen. Tämä hiustenpidennysten jälkihoito-opas on niille, jotka harkitsevat pidennysten hankkimista ja ovat kiinnostuneita niiden ylläpitotarpeista. Se voi myös toimia muistutuksena jo pidennykset kiinnittäneille asiakkaille.

Käytä laadukkaita shampoo- ja hoitoaineita

 • Shampoot ovat välttämättömiä pitääkseen pidennyksesi puhtaina ja elinvoimaisina; ne auttavat poistamaan hiustuotteita, kuolleita ihosoluja ja luonnollisia öljyjä, joita kertyy luonnollisesti hiuksiisi.
 • Hoitoaineet ovat yhtä tärkeitä, koska ne ravitsevat hiuksiasi, tekevät niistä pehmeämpiä ja helpommin hallittavia.

Oikeiden shampoo- ja hoitoainemerkkien valitseminen on yksi tärkeimmistä vaiheista hiustenpidennysten hoidossa. Huomioi, että hinnat sisältävät aina oikeat ja vlokoidut hoitotuotteet, joilla pidät hiustenpidennyksesi hyvänä pidempään.

Tässä on joitain myrkkyjä vältettäviä ainesosia shampoota tai hoitoainetta valitessa:

Sulfaatit
Sulfaatteja käytetään laajalti hiustenhoitotuotteissa vaahtoamisen aikaansaamiseksi, mutta ne eivät ole ihanteellisia hiustesi terveydelle. Sulfaatit kuivattavat hiuksiasi, mikä voi aiheuttaa kutinaa ja ihottumaa. Valitse aina sulfaatittomat hiustuotteet, jotta hiuksesi näyttävät terveiltä ja säilyttävät luonnollisen kiiltonsa. Vältä ainesosia, jotka päättyvät joko “-sulfaatti” tai “-sulfosukkinaatti”. Useimmat sulfaatittomat hiustuotteet ilmoittavat selvästi olevansa sulfaatittomia.

Dimetikoni
Dimetikoni on silikonityyppi, jota käytetään yleisesti shampoissa ja hoitoaineissa. Sitä käytetään usein valmistajien toimesta, koska se on halpaa ja voi helposti suoristaa ja pehmentää synteettisiä hiuksia. Kuitenkin ihmisille (ja ihmisten hiustenpidennyksille) se luo silikonikerroksen, joka estää veden ja muiden välttämättömien ravintoaineiden tunkeutumisen hiuksiisi kunnolla. Tämä johtaa kuiviin ja aliravittuihin hiuksiin.

Mineraaliöljyt
Mineraaliöljy saadaan petrolaatumista, mikä on haitallista hiuspohjasi terveydelle. Pitkäaikaisessa käytössä mineraaliöljy kasaantuu ja estää välttämättömien hiustenhoitoaineiden pääsyn päänahkaan. Tukkeutuneiden huokosten ja huonon verenkierron vuoksi tämä voi aiheuttaa pääänahassa kutinaa, ihottumaa ja hiustenlähtöä.

Alkoholipohjaiset tuotteet
Alkoholipohjaisia tuotteita käytetään hiustenpidennysten poistamiseen, joten on erittäin tärkeää välttää shampoita ja hoitoaineita, jotka sisältävät niitä. Alkoholi on myös erittäin voimakas kuivattava aine, joka voi poistaa hiustesi luonnolliset öljyt (sebum) ja aiheuttaa päänahan kuivuutta ja lievää hilseilyä.

Hiusten pesu

 • Vältä hiusten päivittäistä pesua Vaikka hiusten pesu ja hoitaminen ovat yksi tärkeimmistä osista hiustenpidennysten jälkihoitorutiiniasi, hiusten päivittäinen pesu voi olla haitallista. Hiusten päivittäinen pesu poistaa hiuksista öljyt (sebum), jotka antavat hiuksillesi luonnollisen kiillon ja tekstuurin, ja se myös lyhentää hiustenpidennysten elinikää.
 • Älä pese hiuksia pää alaspäin.
 • Varmista, että hiuksesi pestään perusteellisesti luonnonmukaisella shampoolla ja hoitoaineella, joka ei sisällä silikonia tai sulfaattia. Levitä shampoo tasaisesti pitkin pidennyshiuksia, työskennellen jokaisen suortuvan ympärillä ja varmistaen, että kaikki shampoo huuhdellaan kunnolla.
 • Hoitoainetta tulisi käyttää vain hiusten keskipituudesta latvoihin.
 • Älä käytä kuumia öljyjä, vahakäsittelyjä, hennaa tai mitään öljyä tai vahaa sisältäviä muotoilutuotteita.
 • Pesun jälkeen taputtele hiukset kuiviksi pyyhkeellä. Älä hankaa.

Hiusten kuivaus

 • Kuivaa juuret täysin käyttäen viileää asetusta hiustenkuivaajassasi. Jaa hiukset osiin ja föönaa ilman liiallista vetämistä.
 • Voit suoristaa, kihartaa ja kihartaa pidennyshiuksia, mutta vältä liiallista rasitusta ja vetämistä.
 • Suosittelemme käyttämään lämpösuojasuihketta ja keskitasoista lämpötilaa, jos mahdollista. Muotoilutuotteita, kuten hiuslakkaa, vaahtoa ja seerumia, voidaan käyttää, mutta vältä niiden levittämistä lähelle kiinnityskohtia.

Hiusten harjaus

 • Suosittelemme hiusten harjaamista 2 kertaa päivässä, aloittaen latvoista ja työskennellen ylöspäin. Kerran aamulla ja kerran illalla estääksesi pidennystesi takertumisen tai sotkeutumisen. Varmista myös, että vältät pidennyshiuksen taipumista harjatessasi hiuksiasi.
  Taipuminen harjatessa, hiustenpesussa tai kuivaamisessa aiheuttaa tarpeetonta stressiä pidennyksille ja voi aiheuttaa hiustesi takertumisen; hiusten harjaaminen pää alaspäin ei tarjoa mitään etuja ja saattaa ajan myötä heikentää pidennysten kiinnityspisteitä. Varmista, että tuet juuria harjatessasi. Käytä vain pehmeää harjaa harjatessasi alhaalta ylöspäin kohti päätäsi.

Elämäntapa

 • Jos olet voimakkaassa auringonvalossa tai solariumissa, käytä käärittyä pyyhettä suojataksesi hiuksiasi ja kiinnityskohtia.
 • Sido hiukset kiinni, kun menet uimaan ja vältä pidennyshiusten kastumista kloori- tai merivedessä.
 • Pese pidennyksesi huolellisesti heti uinnin jälkeen. Kloori ja suola voivat heikentää teippipidennyksissä olevan liiman pitoa ja tehdä värjäymiä pidennyksiin.
 • Jos elämäntapasi on aktiivinen ja osallistut urheiluun, sido hiuksesi taakse koko harjoituksen ajaksi. Vältä liiallista pesua.
 • Huuhtele hiuksesi hikoilun jälkeen. Hiki sisältää suuria määriä suolaa, mikä saattaa vahingoittaa pidennyksiesi liimaa, jos ne altistuvat sille pitkäkestoisesti.

Nukkuminen

 • Pidennykset tulee aina kuivata ennen nukkumista. Sido hiukset löysälle letille yöksi.
 • Vältä menemästä nukkumaan märillä hiuksilla. Kosteus heikentää teippipidennyksien liimaa. Nukkuessasi saatat kääntyillä samalla aiheuttaen ylimääräistä rasitusta jo heikennetyille teipeille. Lisäksi pidennyksesi voivat muuttua pörröisiksi, joka saattaa tuntua ärsyttävältä, mutta joka on helposti estettävissä. Varmista aina, että hiuksesi ovat kuivat ennen nukkumaanmenoa.

Hiuksen käsittely

 • Hiusten värjäykset sekä muut kemialliset prosessit  vaativat syvällistä ymmärrystä. Ammattilaisilla on vaadittava osaamin en, jolla vältetään pidennyshiuksen vahingoittuminen. Emme suosittele hiustenpidennystesi kemiallista käsittelyä niiden kiinnittämisen jälkeen, koska se lyhentää niiden elinikää. Mutta jos päätät tehdä niin, varmista, että käsittely tehdään kokeneen kampaajan toimesta, jolla on kokemusta hiustenpidennyksistä.
 • Älä käytä liikaa lämpöä. Föönatessa käytä mieluiten kylmäpuhallusta, sillä kuuma puhallusilma voi vahingoittaa sinettejä/teippejä ja kylmäpuhallus on hellävaraisempi myös hiuksille. Varmista, ettet käytä lämpöä suoraan teippien tai kiinnityskohtien päälle. Lämpösuojasuihke on myös suositeltavaa estämään pidennyksiesi vahingoittumista mikäli käytät suoristusrautaa usein.
 • Lämpö ei vahingoita pidennyksiäsi, mutta älä mene saunaan hoitoaine hiuksissasi tai altista sinettejä/teippiä kovalle kuumuudelle.

Simply Natural -hoitotuotesarja

Keune Hair Extension -hoitotuotteissa on samoja ainesosia, joita käytetään pidennyshiuksien valmistamisessa. Oikean hoitosarjan avulla Simply Natural takaa 4 kuukauden tehdastakuun. Hiustenpidennyksissä tulee seurata hoitotuotteen mukana tulevaa hoito-ohjetta tai takuu raukeaa.

Muiden merkkien hoitotuoteet saattavat sisältää epäedullisia ainesosia, jotka heikentävät hiusten toimivuutta. Väärät hoitotuotteet aiheuttavat mm. takkuuntumista (rakennepaikkaavat hoitoaineet, pikahoitoaineet tai kalvonmuodostavat tehohoidot). Värjäykset ja vaalennykset saattavat vahingoittaa hiuksen rakennetta. Myös muita kemiallisia käsittelyitä tulee välttää.

Keune Hair Extension -tuotesarja jatkaa hiukselle aloitettua hoitoa myös kotona. Hoitotuotteet eivät sisällä hiustenpidennyksille haitallisia ainesosia kuten alkoholeja tai proteiineja.