Hiusten vaalennus mahdollisimman vähäisillä vaurioilla

Kuinka muuttua blondiksi mahdollisimman vähäisillä vaurioilla

Oletko suunnitellut värin muutosta tummasta vaaleaksi vai haaveiletko hiuksiisi pastellisia tai harmaita sävyjä? Lue lisää turvallisesta hiusten vaalentamisesta.

Jos sinulla on tummanruskeat tai mustat hiukset, niiden saaminen vaaleiksi voi olla todellinen haaste. Hiusten tulee olla erittäin vaaleat, jos niihin toivotaan kylmiä platinaisia tai hempeitä pastellisia sävyjä.

Värinpoistotuotteet

Värinpoisto on edelleen hiuksille kaikista kuluttavin käsittely, mutta nykyisillä ammattilaistuotteilla vaalennus on mahdollista toteuttaa myös mahdollisimman hellävaraisesti ja hiusta säästäen.

Oikein valituilla ja laadukkailla raaka-aineista valmistetuilla värinpoistotuotteillaa saat tasaiset tulokset. Laadukkaisiin värinpoistotuotteisiin sisältyy hoitavia ainesosia, jotka suojaavat ja ravitsevat hiusta prosessin aikana ja estävät hiusta kuivumasta sekä vaurioitumasta.

Vaalentamiseen ryhdyttäessä on syytä varmistua siitä, että hius pysyy terveenä, kosteutettuna ja hyvinvoivana. Kotihoitotuotteilla varmistetaan, että hiukset pysyvät parhaassa mahdollisessa kunnossa kampaamokäyntien välillä.

Värinpoisto sisältää tehokkaita kemikaaleja, joita ammattilaiset käyttävät työskennellessään. Tämän vuoksi suosittelemme, että jätät haastavimmat värjäykset ja vahvojen kemikaalien käytön ammattilaisten tehtäväksi.

Hiusten vaalennus vaatii täydellistä harkintaa ja ammattilaisen konsultoinnin koskien hiustesi kuntoa. Vaalennusta on kuitenkaan turha pelätä. Oikein käytettynä värinpoistolla saadaan aikaan vaikuttavia tuloksia.

Hiusten värjääminen tummasta vaaleaksi

Kokosimme oppaan hiustenvaalennusta ja värinpoistoa harkitsevalle:

1. Ole realistinen ja samalla kärsivällinen vaalennusprojektin kanssa

Värinpoisto on pitkäkestoisempi prosessi kuin luulet. Mitä tummempi tai käsitellympi lähtökohta on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä värinpoistoja tarvitaan useampia.

Yleinen harhaluulo syntyy ennen- ja jälkeen -kuvista, joissa helposti ajatellaan täydellisen värimuutoksen tapahtuneen yhdellä kampaamokäynnillä. Harvemmin näet kuvia prosessien välissä tehdyistä tapahtumista, joissa värjäyskertojen värikirjo voi olla dramaattinen ennen lopullista sävytavoitetta.

HIUSTEN TUMMUUSASTEET

Hiuksen tummuusasteet määritellään asteikolla lukuina 1-12, joista 1 on tummin (musta). Kaikista vaalein pohja on asteikon toisessa päässä oleva luku 12.

Yhdellä värinpoistolla pystytään hiusta vaalentamaan hiuslaadusta, sen kunnosta ja valitusta vaalennusaineesta riippuen noin 3-7 astetta.

Kaikissa hiuksissa on taustalla peruspigmentti, jota kutsumme punapigmentiksi. Vaaleissa hiuksissa se on keltaisesta kullankeltaiseen oranssinsävyyn, kun taas tummissa se on punainen ja mustassa tummanpunainen.

Mustista ja tummista hiuksista vaalennus kulkee punaisen kautta oranssiksi ja sieltä keltaisesta vaaleaan.Nämä lämpimät pigmentit nousevat esiin jokaisessa vaalennuksessa ja vaativat taittosävyn, jolla taitamme epätoivottuja vivahteita pois.

Hiusten sävytys värinpoiston jälkeen on ratkaiseva askel kauniin, tasapainoisen värin saavuttamiseksi.

Värinpoisto pitkille hiuksille

2. Anna ammattilaisen tehdä värinpoisto hiuksillesi

Tee värinpoisto aina kampaajalla, jolla on kokemusta hiusten värjäämisestä ja vaalentamisesta.

Värinpoisto on kaikista värjäystekniikoista vahingoittavin käsittely ja tulisi aina antaa ammattilaisen tehtäväksi. Hiusta voi onneksi nykyään suojata ja hoitaa oikeilla tuotevalinnoilla myös vaalennuksen aikana. Me Blackoutissa käytämme jokaisessa vaalennuksessa ja värinpoistossa Olaplexia suojaamaan hiustasi vaalennuksen tuomilta rasituksilta.

On syytä muistaa, että kampaamossa tuotteet ovat korkealaatuisia ja lähtökohtana on suorittaa värinpoistot turvallisesti hiusta vaurioittamatta. Korkealaatuisilla tuotteilla ja vahvalla ammattitaidolla vältytään hiusten kemialliselta katkeilulta. Puhumattakaan viime vuosina otsikoihin nousseista ihovaurioista, joita ovat aiheuttaneet vähäinen tietämys vahvoista tuotteista ja niiden vaikutuksista.

Hiustesi terveys ja värjäyshistoria vaikuttavat siihen millaisella kaavalla ammattilainen lähtee värinpoistoa toteuttamaan. Kampaajalle on syytä olla täysin rehellinen ja kertoa kaikki hiuksillesi tehdyt kemialliset käsittelyt. Kerro myös ne pienet värjäyskokeilut, jotka eivät ehkä menneet suunnitelmien mukaisesti, sillä jokainen hiuksiin tehty käsittely vaikuttaa toimintatapoihin ja tuotteisiin, joilla tavoittelemaasi lopputulosta lähdetään toteuttamaan. Paras tapa siirtyä tummasta vaaleaksi on hoitaa hiusta säntillisesti jokaisen vaalennuskerran välissä.

Kuinka saada onnistunut kampaamokäynti

3 yksinkertaista askelta täydelliseen lopputulokseen:

astu sisään, istuudu alas ja nauti kuppi hyvää kahvia tai teetä.

3. Kuinka valita kampaamo

Kampaamon valinta on ratkaisevassa asemassa:

  • Valitse hiustenvärjäyksiin erikoistunut kampaamo, jolla on varmasti kokemusta vaativista hiustenvärjäyksistä. Varmista, että kampaamo käyttää värjäyksissään olaplexia.
  • Vertaile kampaamoiden kotisivuja ja lue suosituksia.
    Kysele ystäviltäsi missä he käyvät ja unohda kaikki hiustenvärjäystarjoukset.
  • Jos et ole täysin varma valitsemastasi kampaamosta, varaa aika testaamisen vuoksi vaikka Olaplex-hoitoon, jolla valmistat hiuksiasi tulevaan vaalennuskäsittelyyn. Tällöin voit yhdessä kampaajan kanssa keskustella mahdollisuuksista, tuotteista ja tekniikoista, joita hän tulee käyttämään värjäyksessä. Näin saat luottamuksen kyseiseen kampaajaan, jonka käsiin uskot hiuksesi.
  • Hyvä kampaaja antaa sinulle suosituksia ja arvion työn kestosta. Ota myös mukaan mallikuvia toiveistasi, sillä kuva ei jätä tulkinnoille mahdollisuuksia.
  • Kerro kampaajallesi tarkalleen kaikki hiuksiisi tehdyt käsittelyt, jotta vältytään vahingoilta.
  • Aikaa varatessasi ota yhteyttä valitsemaasi kampaamoon puhelimitse, jotta sinulle voidaan varata riittävästi aikaa.
Harmaan hiuksen värjäys

4. Sitoudu hiustesi hoitoon jo ennen ensimmäistä värinpoistoa

Suosittelemme ennen värinpoistoa käymään kampaamossa Olaplex-hoidossa, jos hiuksesi on käsitelty tai pohjalla on jo vaalennuksia.

Olaplex korjaa jo olemassa olevia vaurioita ja varmistaa, että hiuksesi pysyvät parhaassa mahdollisessa kunnossa vaalennuksen aikana. Olaplex-kotihoitotuotteen käytön voi aloittaa jo ennen hiusten vaalennusta ja jatkaa kotihoitorutiinia vaalennuksen jälkeen.

Millaisia kompromisseja olet valmis tekemään hiustesi hoidon ja muotoilun suhteen?
Hiusten lämpökäsittelyt ja suoristus kuivattavat hiusta ja poistavat siitä kosteutta. Jos olet tottunut pesemään ja suoristamaan hiuksesi päivittäin ei värinpoisto ole ehkä paras mahdollinen pohja rutiinillesi. Muuttuneiden muotoilusuunnitelmiesi lisäksi saatat joutua lyhentämään hiustasi värinpoiston jälkeen, jotta hiusten kuivat latvat saadaan taas näyttämään terveiltä.

Hiusten vaalennus hellävaraisesti

5. Varaa seuraava käynti heti ja sijoita oikeanlaisiin kotihoitotuotteisiin

Seuraava aika on syytä sopia noin 4-6 viikon päähän, jolloin hiuksten tyvikasvu on vielä vähäistä. Jos tyvikasvu pääsee kasvamaan pitkäksi on vaarana, että se jää vaalentaessa eri sävyiseksi. Tällöin sävyjen tasoitukseen tarvitaan korjausta ja lisää värinpoistoa, jolloin pituudet kärsivät ja hius kuivuu turhaan.

Jos et halua käydä kampaajalla neljän viikon välein kannattaa miettiä, olisiko tyven raidoitus valkaisun sijaan sinun juttusi. Raidoitus auttaa välttämään tasaisen tyvikasvun näkymisen häivyttäen sen kauniisti tummasta vaaleaksi.

Harkitse jättäväsi tyvialue vaalentamatta, jos tummempi tyvi ei haittaa. Tällöin hiuspohjasi välttyy valkaisuaineen rasituksilta. Tumma tyvi antaa yleensä kauniin syvyyden vaaleille pituuksille.

Täytyy myös muistaa, että platinablondit tarvitsevat kotihoitotuotteiksi kylmää sävyä ylläpitäviä kotihoitotuotteita, jotka neutralisoivat hiuksen ei-toivottuja keltaisia ja lämpimiä sävyjä. Muotiväreissä myös kotihoidon merkitys on suuri, koska muotivärit haalistuvat pesuissa nopeasti. Valmistaudu tällöin päivittämään sävyäsi itse kotona kampaamokäyntien välillä.

Terveet ja hyvinhoidetut hiukset pitävät sävyjä paremmin, kuin kuivat ja käsitellyt hiukset.
Tämän vuoksi suosittelemme kotihoitotuotteksi laadukkaita, sinun hiuksillesi valittuja kampaamotuotteita. Pidä hiukset kosteutettuina ja ravittuina hoitavilla ja rakennepaikkaavilla tehohoidoilla. Vähennä hiusten suoristusta ja käytä muotoilutuotteina aina lämpösuojan antavaa tuotetta.