Hiustenpidennyksien eettisyys

Hiustenpidennyksistä haaveileva miettii usein hiusten alkuperää ja niiden eettisyyttä. Mistä hiustenpidennykset tulevat ja mikä niissä oikein maksaa? Onko eettisesti oikein käyttää pidennyshiusta?

Me Blackoutissa käytämme hiustenpidennyksissä Kinnunen Oy:n Simply Natural -hiusta. Simply Naturalin valitseminen on luonnollista erityisesti kahdesta syystä: korkeasta laadusta sekä eettisistä arvoista. Simply Naturalin -pidennyshiuksen tarina ulottuu vuoteen 1999, joilloin yritys havahtui pidennyshiusten heikkoon yleiseen laatutasoon. Kinnunen hiusalan yrityksenä tiesi kampaajien toiveet hiuslaadusta ja lähti kehittämään maailman parasta pidennyshiusta.

Kaikki alkaa Tonsuuri-seremoniasta

Simply Natural -hiuksen alkuperä on intiassa. Noin puolet intialaisista luovuttavat hiustaan vähintään kerran elämässään uskonnollisen tonsuuri-seremonian yhteydessä jumalille. Hiusten luovutuksella he kiittävät jumaliaan, kun jokin toive on käynyt toteen.

Vuosittain miljoonat ihmiset matkustavat Etelä-Intian kahteen temppeliin toivoen vastausta heidän rukouksiinsa. Jokainen ihme vaatii uhrauksen toteutuakseen – ja monet pyhiinvaeltajat uhraavat hiuksensa. Uhraamalla jotain kaunista ja itselle tärkeää rukoilijat toivovat uhrauksen toteuttavan toiveen.

Ammanin perheen tarina

Hyvänä esimerkkinä pidennyshiusten tarinasta toimii Ammanin perhe, joka koettaa yhdessä kääntää heitä kohdannutta huonoa onnea. Ammanin perhe on vaarassa menettää Intian Chennain esikaupungissa Peramburissa sijaitsevan asumuksensa.

Amma työskentelee siivoojana, mutta helppoa se ei ole. Hänen aviomiehensä on menettänyt työpaikkansa ja alkanut juoda. Samaan aikaan vanhin poika epäonnistui opinnoissaan. Kaikki tapahtumat ovat saaneet Ammanin ajattelemaan avun pyytämistä hindujumalilta. Kyseessä ei ole hiusten siistiminen, vaan päänajelu, jossa hänen kaikki 81 cm: n pitkät hiukset ajellaan pois.

Uhrauksen tehnyt saa rahallisen korvauksen hiuksen painosta, mutta siitä saatavaa rahaa ei pidetä tärkeänä, sillä hiusten ajelun tehdään muinaiseen hindumyyttiin liittyvistä syistä.

Myytistä on useita versioita, mutta ne kaikki keskittyvät Vishnu-nimiseen jumalaan, jota lyötiin päähän kirveellä. Lyönnin seurauksena hän menetti osan hiuksistaan. Neela Devi -niminen enkeli tarjosi omia hiuksiaan josta Vishnu oli niin kiitollinen, että päätti toteuttaa jokaisen hiuksensa uhranneiden toiveet.

Amma kertoo, ettei tiedä muiden minne hänen hiuksensa menevät. Kuullessaan hän naurahtaa. ”Jos se saa jonkun toisen näyttämään kauniilta, olen onnellinen”, Amma sanoo.

Pidennyshiusten huutokauppa

Lahjoitetut hiukset huutokaupataan temppelissä ja tuloilla rahoitetaan temppelin toimintaa sekä hyväntekeväisyyttä tarjoten ruokaa Intian köyhimmille. Osa näistä huutokaupatuista hiuksista päätyy Simply Naturalin tehtaalle. Tämä on ainoa eettinen tapa hankkia pidennyshiusta koska hiustenluovuttaminen perustuu vapaaehtoisuuteen.

Laatu näkyy jo ennen leikkausta

Hiuslaadun tason säilyttämiseksi hiukset letitetään ennen leikkausta, jotta hiussäikeet pysyvät samansuuntaisina. Maahanpudonneita hiuksia ei kerätä Simply Natural -tuotantoon meneviin hiusletteihin. Näin Simply Natural voi taata kaikkien hiustensa olevan Superremy-laatuluokkaa, joka tarkoittaa, että kaikki hiukset ovat 100% varmuudella samansuuntaisia. Samassa puntissa väärinpäin olevat hiukset takuttavat herkästi, kun niitä harjaa vastakarvaan.

Intialainen pidennyshius sopii täydellisesti suomalaiseen hiukseen. Pidennyshius on pehmeää ja vahvaa, mutta tarpeeksi ohutta takaamaan luonnollisen näköisen hiustenpidennyksen. Intialaiset eivät juurikaan käsittele hiuksiaan, joten hius on huippulaatuista ja käsittelemätöntä.

Valmistus Kinnusen omalla tehtaalla

Intiasta hiukset lennätetään Kinnunen omalle tehtaalle Indonesiaan. Hiusten valmistusprosessi kestää 5-8 viikkoa ja toteutetaan pääosin käsityönä. Koneellista käsittelyä hius ei kohtaa missään vaiheessa prosessia.

Prosessin aikana hiukset puhdistetaan, desinfioidaan ja värjätään halutun sävyisiksi. Hiukset lajitellaan niin, että tyviosa ja latva ovat samanpaksuisia. Tästä käytetään nimitystä double dawn.

Maailman parasta pidennyshiusta

Simply Naturalille on myönnetty tuotannon vastuullisuudesta sekä ISO9001 -sertifikaatti sekä EU:n GSP-tullisertifikaatti.

Omalla tehtaalla ja parhaalla mahdollisella raaka-aineella Kinnunen oy pystyy tuottamaan maailman parasta hiustenpidennysmateriaalia. Simply Naturalin korkean laadun ja eettisyyden vuoksi kampaajalla on oikeastaan vain yksi vaihtoehto suositellessaan pidennyshiusta. Laadun takeena on kolmen kuukauden takuu.

Eettisiä valintoja Blackoutista

Blackoutissa suhtaudumme intohimoisesti kaikkeen hiuksiin ja hiustenpidennyksiin liittyviin asioihin. Korkealaatuisten tuotteiden valinta ulottuu meillä paljon syvemmälle kuin vain siihen miltä pidennyshius näyttää. Suosimme Simply Naturalin pidennyshiuksia, sillä se on ainoa valmistaja, jonka tuotantovaiheet tiedämme aivan alusta asti.

Lue lisää Simply Natural -hiustenpidennyksistä

Oletko suunnittelemassa hiustenpidennyksiä ensimmäistä kertaa?

Ei hätää, opastan sinua!