—  Ihmevaalentajien erot

Vertailussa:

Olaplex, FIBREPLEX, Wellaplex, Niophlex, BondPro+, colorpHlex™, ProCortexx, ESLABONDEXX, Smartbond, Pro Fiber

Suunnittele seuraava aikasi

Aloita muutos

Muutaman vuoden aikana markkinoille on tullut useilta valmistajilta tuotteita, jotka ovat mullistaneet hiustenvaalennuksen ja -värjäyksen. Miten vaalennuksen ihmeaineet eroavat toisistaan?

Vaurioituneet hiukset ovat naisten yksi suurimpia huolenaiheita. Jatkuva hiusten suoristus, muotoilu ja värjääminen aiheuttavat helposti hiukselle vaurioita ja rähjäisen ulkonäön. Tämän ovat huomanneet myös yritykset, joista monet ovat kehitelleet ratkaisuja ongelmaan. Markkinoille on viimeisen vuoden aikana tullut useilta valmistajilta ratkaisuja, joiden avulla pystytään tekemään entistä turvallisemmin rohkeampia värjäyksiä ja vaalennuksia.

Sosiaalinen media sekä naistenlehdet ovat viimeisen vuoden aikana täyttyneet hiustenvärjäystekniikat muuttaneista hiusta suojaavista ja jälleenrakentavista hoidoista. Esiin ovat astuneet Olaplex, FIBREPLEX, Wellaplex, Niophlex, BondPro+, colorpHlex™, ProCortexx, ESLABONDEXX, Smartbond ja Pro Fiber. Sanomaa ovat voimistaneet julkkisten radikaalit muuttumiskuvat, joissa tummat hiukset ovat muuttuneet kertaheitolla kirkkaanvaaleiksi ilman näkyviä hiusvaurioita.

Olaplex

KC Miraculos

Olaplex – Innovaatio hiustesi hyväksi

Olaplex on tuote, joka on saanut osakseen suuren suosion osittain julkisuuden ihmisten avustuksella. Olaplex on monien julkkiksien käsittämättömien muodonmuutosten selitys .

Olaplexin tarkoituksena on ehkäistä hiusten rikkisiltojen vaurioitumista ja korjata jo vaurioituneita rikkisiltoja. Olaplex-käsittely on itsessään kolmiosainen. Kaksi ensimmäistä vaihetta suoritetaan kampaamossa ja kolmas kotihoitona. Ensimmäinen Olaplex-vaihe ehkäisee käsittelyssä normaalisti tapahtuvia hiusten kuitukerroksen rikkisiltojen hajoamisia, joita tapahtuu hapetekäsittelyssä (väri ja permis). Aine myös aloittaa jo vaurioituneiden rikkisirtojen korjaamisen. Olaplex-vaiheen toinen osa sitoo hiuksissa olevat rikkisillat vahvasti kiinni toisiinsa. Kolmannessa vaiheessa – kotihoidossa – käsittelyhoidon lopputuloksia ylläpidetään seuraavaan kampaamokäsittelyyn asti.

Olaplex kertoo tuotteensa olevan täysin uudenlaista kemiaa, jollaista ei ole käytetty aikaisemmin hiustuotteissa. Uusi innovaatio tekee hiuksista jokaisella käyttökerralla vahvemmat ja parempikuntoiset. Olaplex sopii ja toimii kaikenlaisissa ja kaikenkuntoisissa hiuksissa, voimakkaasti käsitellyissä kuin myös käsittelemättömissä. Se ei ole myöskään riippuvainen värisarjojen merkeistä. Olaplexia ei tarvitse käyttää vain vaalentamiseen, se sopii käytettäväksi myös kemiallisten käsittelyjen yhteydessä  tehohoitona.

Plussat

 • Sopii kaikenlaisiin hiuksiin – myös hiustenpidennyksiin
 • Suojaa hiuksia vaurioilta kun hiusten väriin tehdään radikaaleja muutoksia
 • Toimii voimakkaasti käsitellyissä sekä aivan käsittelemättömissä hiuksissa
 • Toimii myös erittäin huonokuntoisiin hiuksiin
 • Kotihoitotuote on riittoisa

Käyttö

Hoitokokonaisuus koostuu kolmesta vaiheesta ja suurta roolia hiusten hyvinvoinnissa esittää kotihoitotuote, jolla hiukseen saatuja tuloksia pidetään yllä.

 • No.1 ehkäisee käsittelyssä tapahtuvia hiusten rikkisiltojen hajoamisia
 • No.2 sitoo hiuksissa olevat rikkisillat kiinni toisiinsa
 • No.3 ylläpitää hoitokäsittelyn lopputulosta kampaamokäsittelyn jälkeen ja valmistelee hiusta seuraavaan käsittelyyn

Kotihoitotuote

Kampaamokäsittelyjen välillä hiusten hyvinvointia suositellaan ylläpidettävän Olaplex Hair Perfector No.3 -kotihoitotuotteella. Sen tarkoitus on jatkaa kampaamossa tehdyn käsittelyn vaikutuksia. Noin 10 minuutin hoito kerran viikossa riittää ylläpitämään silkinpehmeän tuloksen.

Lopputulos

Olaplexin tuomat tulokset kertovat mahdollisuuksista entistä luovempiin toteutuksiin.

Ennen Olaplex-hoitoa hiukset olivat kellertavät ja tunkkaiset. Hiuksen latvat olivat hauraat sekä takkuuntuvat ja ne olivat kärsineet rakennevaurioita. Olaplexin ansiosta rutikuivat latvat saivat lisää elinaikaa. Tuloksena olivat kiiltävemmät ja hyväkuntoisemmat hiukset. Vaikutus pysyy hiuksissa hyvin, kun sitä ylläpidetään kerran viikossa kotihoitotuotteella. Ensivaikutelma jo pesupaikalla oli vakuuttava: hius oli käsittelyn jälkeen pehmeä ja liukas. Jo märkää hiusta kammatessa huomasi eron selkeästi. Takkuharjan pystyi nyt hylkäämään, sillä takkuja ei enää ollut. Föönauksen jälkeen hius oli saanut jämäkkyyttä ja siinä oli huomattavan paljon kiiltoa. Lopputulos on suorastaan häikäisevä.

Olaplexin vaikuttava aine on bis-aminopropyl digcol dimaleate. Tämä tunkeutuu hiuksen sisään ja korjaa rikkoutuneet rikkisillat. Rikkisiltojen korjaaminen on Olaplexin ainoa tarkoitus ja sen se tekee onnistuneesti.

Olemme tehneet myös erittäin radikaaleja värimuutoksia, mutta jokaisessa värjäyksessä pitää muistaa ettei Olaplex ole ihmeaine, vaikka se siltä saattaisikin tuntua. Aivan kaikkeen ei ole mahdollisuuksia. Ammattilainen tietää rajat.

Olaplex - Paras valinta

FIBREPLEX

Schwarzkopf

Schwarzkopf FIBREPLEX – Vaalenna! Raidoita! värjää! Ilman kompromisseja.

Schwarzkopfin uutuus FIBREPLEXin teknologia vaikuttaa hyvin samanlaiselta kuin Olaplexissa, mutta se tarjoaa muutamia mielenkiintoisia ominaisuuksia.

FIBREPLEX kertoo kolmiosaisen hoitokäsittelyn vähentävän hiusvaurioita jopa 94%.

FIBREPLEX tehdään Olaplexin tavoin värjäyksen yhteydessä, ja käsittelyn voi halutessaan suorittaa erilliskäsittelynä myös ilman värjäystä. FIBREPLEX toimii kaikkien vaalennus- ja värjäysjärjestelmien kanssa ja käsittelyn tarkoituksena on suojata hiusta vaalennuksien ja raidoitusten aikana syntyviltä vaurioilta sekä antaa hiuksille kiiltoa, elastisuutta ja kuntoa.

Plussat

 • Suojaa hiuksia vaurioilta tyvaalennuksien aikana
 • Suojaa hiuksia vaurioilta, kun hiusten väriin tehdään radikaaleja muutoksia
 • Voit värjätä niin kuin ennenkin
 • Nopea, vaikutusaika 5–10 minuuttia
 • Hapetevahvuutta ei tarvitse lisätä

Käyttö

Hoitokokonaisuus koostuu kolmesta vaiheesta ja suurta roolia hiusten hyvinvoinnissa esittää kotihoitotuote, jolla hiukseen saatuja tuloksia pidetään yllä.

 • N°1 Bond Booster suojaa hiuksia vaurioilta vaalennuksen aikana
 • N°2 Bond Sealer hoitaa hiusten pinnan pitkäaikaisesti vahvaksi, joustavaksi ja kiiltäväksi
 • N°3 Bond Maintainer ylläpitää hoitotehoa myös kotona ja suojaa hiuksia mekaanisilta vaurioilta

Kotihoitotuote

FIBREPLEX-hoitokäsittely ei pääty kampaamoon. Kolmas hoitovaihe jatkuu kotihoitotuotteella, joka varmistaa pitkäkestoisen värjäystuloksen ja antaa suojaa vaurioitumisilta. kotihoitotuotetta tulisi käyttää kahdesti viikossa kosteisiin, juuri pestyihin hiuksiin. 5-10 minuutin vaikutusaika ennen pesua varmistaa hiuksen pysyvän terveen näköisenä ja ravittuna tyvestä kärkeen seuraavaan kampaamokäsittelyyn asti.

Lopputulos

Hiukset tuntuvat hyväkuntoisilta käsittelyn jälkeen. Hiusten latvat olivat ennen käsittelyä erittäin kuivat ja kuolleenomaiset. FIBREPLEXin avulla oli selkeästi havaittavissa, että käsittely oli vahvistanut ja tehnyt myös latvat terveemmän näköisiksi. Lopputulosta ei haitanneet edes hiusta rasittavat raidoitukset tai vaalennuspesut. Kampatesti osoitti kuinka helppoa hiukset oli kammata läpi ilman katkenneita hiuksia.

Wellaplex

Wella

Say yes to Wellaplex

Vaaleammeksi, vahvemmaksi ja kevyeksi ovat Wellaplexin lupaukset. Wellaplex korjaa vaurioita, joita tapahtuu värjäämisen tai vaalentamisen aikana.

Wellaplexin hyödyntämä (taas yksi) hämmentävä Opti pH System- teknologia uudelleenrakentaa vaurioituneeen hiuksen sisäisiä aminohappoketjujen välisiä siltoja. Se saa katkeilevat, karkeat, kuivat tai muuten huonokuntoiset hiukset elävöitymään saaden hiuksista vahvemmat, joustavammat ja helpommin hallittavat. Hoito käsittää kolme tuotetta, joista yksi on kotihoitotuote. Täyden salonkihoidon hyödyn saat kotihoitotuotteella. Kotihoitotuotteen tarkoitus on pitää yllä hiusten hyvää kuntoa.

Plussat

 • Sopii huonokuntoisillekin hiuksille värikäsittelyn yhteydessä kuin erillishoitona
 • Voit värjätä niin kuin ennenkin
 • Vaikutusaikaa ei tarvitse pidentää

Miinukset

Käyttö

Käsittelyhoito voidaan tehdä halutessaan erillishoitona tai täsmähoitona värjäyksen yhteydessä. Wellaplex-hoitoon kuuluu kolme hoitotuotetta.

 • Wellaplex No1Blond Maker korjaa ja vahvistaa värjäyksen aikana tapahtuvia vaurioita.
 • Wellaplex No2 Bond Stabilizer levitetään hiuksiin pesupaikalla ja annetaan vaikuttaa noin viisi minuuttia. Sen tarkoitus on ravita, vahvistaa ja kosteuttaa hiusta.
 • Wellaplex No3 Hair Stabilizer on kotihoitotuote, jota käytetään ylläpitotuotteena kerran viikossa.

Kotihoitotuote

Tuotetta käytetään kerran viikossa hoitoaineen tapaan. Kotihoitotuote auttaa pitämään hiukset vahvoina, sileinä ja pehmeinä, seuraavaan Wellaplex-salonkipalveluun saakka.

Lopputulos

Rasittuneet hiukset olivat vaurioituneet lukuisista värjäyskerroista ja vaalennuksista. Hoito toi hiuksiin kosteutta ja kiiltoa. Hoidon jälkeen hiukset tuntuivat myös huomattavasti sileämmiltä sekä pehmeämmiltä.

Niophlex

IdHair

Niophlex – Vahvempien ja terveempien hiusten puolesta

Niophlex-hoito on kolmivaiheinen ja kaksivaikutteinen hoitomenetelmä, joka vahvistaa vaurioituneiden hiusten rakennetta ja samalla ehkäisee uusien vaurioiden syntyä kemiallisissa käsittelyissä. Se luo hiuksen pintaan suojaavan polymeerikalvon, joka säilyttää hiukseen aikaansaadut korjaukset ja ehkäisee vaurioiden syntymistä kemiallisten käsittelyiden aikana. Suoja perustuu riisistä uutettavaan fytokeramidiin.

Plussat

 • Sopii värikäsittelyihin, vaalennusväreihin, vaalennuksiin, suoraväreihin, keratiinisuoristuskäsittelyihin, suoristuskäsittelyihin ja permanenttikäsittelyihin
 • Voit värjätä niin kuin ennenkin
 • Vaikutusaikaa ei tarvitse pidentää
 • Suojakäsittelyn voi tehdä yksinään

Miinukset

 • Kotihoitoainetta käytetään muita vastaavia tuotteita useammin,  kahdesti viikossa
 • Ei suositella pidennyshiuksille
 • Pinnoittaa hiuksen

Käyttö

Käsittelyhoito tehdään hiusten värjäyksen tai vaalennuksen yhteydessä, mutta sen voidaan tehdä myös yksistään. Niophlexiin kuuluu kolme vaihetta ja kolme hoitotuotetta.

 • Niophlex Bonder sekoitetaan kemiallisen käsittelyyn joukkoon. Se suojaa ja vahvistaa hiusten sisäistä rakennetta ja luo kimmoisuutta.
 • Niophlex Enhancer levitetään hiuksiin pesupaikalla ja annetaan vaikuttaa noin viisi minuuttia. Sen tarkoitus on ravita, vahvistaa ja kosteuttaa hiusta.
 • Niophlex Maintainer on kotihoitotuote, jota käytetään ylläpitotuotteena.

Niophlex-käsittelyn voi tehdä jokaisen kemiallisen käsittelyn yhteydessä.

Kotihoitotuote

Tuotetta käytetään kahdesti viikossa hoitoaineen tapaan.

Lopputulos

Niophlex-hoitokäsittelyn jälkeen hiukset lähes hohtivat ja tuntuivat entistä kimmoisemmilta. Hiukset olivat hoidon jälkeen myös huomattavasti sileämmät sekä pehmeämmät ja hiusharja liukui sulavasti hiuksien läpi, takut olivat hävinneet. Kiilto ja pehmeys olivat aivan eri luokkaa kuin ennen Niophlexia.

Kotihoitotuotteella on suuri merkitys käsittelylle, sillä muutoin käsittelyssä saavutettu kiilto katoaa nopeasti.

BondPro+

Goldwell

BondPro+ koostuu kahdesta tuotteesta, jotka toimivat yhdessä estäen kemiallisten käsittelyiden tuomia rasituksia. Bondpro soveltuu kaikenlaisille hiustyypeille. Se suojaa ja vahvistaa hiuksia värjäyksien, vaalennuksien ja rakennekäsittelyiden aikana. BondPro soveltuu myös käytettäväksi pelkkänä salonkihoitona. Salonkihoito tarjoaa elvytystä ja syväravitsee hiuksia. Se vahvistaa myös hiussäiettä ja tukee keratiinisidosten kestävyyttä. Tuotteet ja hoidot ovat 100% kustomoitu Goldwell tuotteille.

Plussat

 • Käytämme Goldwellin värejä, joiden kanssa BondPro+ on 100% kustomoitu.
 • BondPro ei sisällä erillistä kotihoitotuotetta, vaan kampaaja voi suositella jokaiselle asiakkaalle sopivat kotihoitotuottet
 • Voi tehdä pelkkänä salonkihoitona

Miinukset

 • Ei sovi Elumen-hiusväreille

Käyttö

Kahden vaiheen hoitokokonaisuus tehdään hiusten värjäyksen tai vaalennuksen yhteydessä, mutta sen voidaan tehdä myös yksistään salonkihoitona. Ensimmäisessä vaiheessa suojaava aine tunkeutuu hiuksen sisälle. Suojaava aine suojaa hiussäiettä väri-, vaalennus- ja rakennekäsittelyiden aiheuttamilta vaurioilta ja ehkäisee hiusten katkeilua. Toisen vaiheen ravitseva ja lujittava käsittely tukee hiusten keratiinisidosten kestävyyttä ja lujittaa niitä samalla raviten ja vahvistaen hiuksia.

Lopputulos

Hiukset tuntuvat ja näyttävät huomattavasti vahvemmilta ja ravituilta. BondPro lisää hiuksen värin pysyvyyttä eikä vaikuta värjäystuloksiin. Lopputuloksena pehmeät ja sileät hiukset.

Olaplex - Paras valinta

colorpHlex™

Hairmail

colorpHlex™ – Vahvistaa hiusta luonnollisesti

colorpHlex™ on kaksiosainen hoitokäsittely, joka suojaa ja vahvistaa hiuksia vaalennuksen ja värjäyksen aikana estäen samalla hiuksen vahingoittumista ja katkeilua. Tuotetta voidaan käyttää kaikkiin värisarjoihin ja hiusväreihin suojaamaan hiuksen rakennetta vaalennuksen, värjäyksen ja kiiltokäsittelyiden aikana. Kaksiosaista hoitoa jatketaan kotona kotihoitotuotteella.

colorpHlex™ parantaa hiuksen kestävyyttä ja rakennetta sisältäpäin. colorpHlex™ kertoo käyttävänsä luonnosta peräisin olevia kasviproteiinimolekyylejä, jotka tunkeutuvat syvälle hiuksiin ja vahvistaen niitä värjäys- ja vaalennusprosessin aikana. Jo pienenkin colorpHlex™-määrän lisääminen hiusväriin tai vaalennusaineeseen tekee hiuksista neljä kertaa vahvemmat ja vähentävät huomattavasti hiusten vaurioitumista sekä palauttaa hiusten luonnollisen tilan. colorpHlex™-tuotteet sopivat vegaaneille, keliaakikoille ja toimivat kaikille hiustyypeille. Hoidon voi myös tehdä erillisenä käsittelyhoitoja ilman värjäystä.

Plussat

 • Ei pidennä väriaikaa
 • Ei sisällä parabeneja, sulfaatteja
 • Lämpökoneella 10 minuutin vaikutusaikaa voi lyhentää

Miinukset

 • Tuoteväittämä ontuu pahasti

Käyttö

Hoitokokonaisuus koostuu kolmesta vaiheesta ja ERITYISEN suuri rooli on kotihoituotuotteella.

Kotihoitotuote

Kampaamossa tehdyn käsittelyn lisäksi colorpHlex™ tarjoaa colorpHlex Home Care Kit -kotihoitotuotesarjan, jota käytetään kampaamokäyntien välillä. Kotihoitotuotteiden avulla säilytetään kampaamossa aloitetun käsittelyn tuloksia ja ylläpidetään hiuksien terveyttä ja parempaa hallittavuutta. colorpHlex Home Care Kit sisältää colorpHlex shampoo, colorpHlex hoitoaine ja Leave-In Treatment -hoitoaineen

Lopputulos

colorpHlex™ ei pidentänyt väriaikaa eikä katkenneita hiuksia havaittu hoidon jälkeen, vaikka värjäys tehtiin tummasta keskivaaleaan. Hoidon jälkeen hiukset vaikuttivat eloisilta ja kiiltäviltä.

Sisällysluettelo paljastaa colorpHlex™-tuotteen koostuvan säilöntäaineista ja muunnellusta kasviproteiinista, joten tuote on kaukana sloganissa mainitusta luonnollisuudesta. Tuote päällystää hiuksen silikoninomaisella kalvolla ja peseytyy pois 3-4 pesukerran aikana. Sen tarkoituksena ei siis vaikuttaisi olevan rikkisidosten korjaaminen, vaan pelkästään hiuksen pinnoittaminen. Samaa pinnoittavaa ainetta käytetään esimerkiksi markettishampoissa kuten Garnier Fructis -tuotteissa. colorpHlex kertoo tekevänsä hiuksista neljä kertaa vahvemmat, mutta väitteen takaa ei löydy lainkaan kyseistä kemiaa. Tuoteväittämän mukaan kasviproteiini korjaisi vaurioituneet rikkisidokset.

ProCortexx

Grazette of Sweden

Niosome Strengthening System

Hiusten kemialliset käsittelyt vaurioittavat aina hiusta tehden ne kuivaksi ja elottomaksi. Grazette of Sweden on ruotsalainen yritys, joka on tuonut markkinoille kemiallisen käsittelyn aikana hiusta suojaavan tuotteen nimeltä ProCortexx. Sen kerrotaan tunkeutuvan syvälle hiuksen sisään tuoden kosteutta hiuksiin ja vahvistaen hiusta sisältäpäin. Tuloksena kiiltävät hiukset, jotka ovat helppo kammata.

ProCortexx -tuotesarja sisältää kolmiosaisen käsittelyn: Vaihe 1 suojaa ja luo uusia sidoksia. Vaihe 2 on korjaava sekä vahvistava samalla kosteuttaen ja tuoden elastisuutta hiuksiin. Vaihe 3 on kotihoito ProCortexx -käsittelyn ylläpitoon.

Plussat

 • Ei pidennä väriaikaa

Miinukset

 • Kotihoitotuotteen käyttö kaksi vertaa viikossa

Käyttö

Hoitokokonaisuus koostuu kahdesta käsittelyvaiheesta sekä kotihoituotuotteesta, jolla ylläpidetään saatuja tuloksia.

Kotihoitotuote

Kolmas hoitovaihe on kotihoitotuote, jolla ylläpidetään käsittelyn tuomia tuloksia. Käytä kotihoitoon tarkoitettua hoitoainetta kahdesta viikossa. Pese hiukset shampoolla, huuhtele ja hiero hoitoainetta kosteisiin hiuksiin. Anna vaikuttaa viisi minuuttia. Toista pesu.

Lopputulos

ProCortexx on kampaamotuote, joka antaa suojaa kemiallisilta käsittelyiltä. Yhden käsittelykerran jälkeen musta väri oli muuttunut mustasta kastanjanruskeaksi. Värinpoiston ja vaalennuksen jälkeen hiuksissa oli uskomaton kiilto. Värimuutokset teimme vaiheittain, jotta hiuksen kunto pysyisi parhaana mahdollisena.

ESLABONDEXX

Don’t Go Breaking My Hair

ESLABONDEXX on suunniteltu ehkäisemään hiusten vaurioitumista jo ennen vaurioitumisen alkamista. Kemiallinen käsittely vahingoittaa aina hiusta ja vaurioittaa hiuksen sisäisiä sidoksia. Vaurioituminen tekee hiukset kuiviksi, hauraiksi ja heikoiksi.

ESLABONDEXX suojaa ja tekee jo vaurioituneesta hiuksesta terveemmän ja kiiltävemmän näköisen. Sitä käytetään värjäyksen, vaalennuksen tai permanentin yhteydessä sekä rakennepaikkaavana hoitona. Se sopii niin kemiallisesti käsitellyille kuin käsittelemättömillekin hiuksille, mutta sitä ei suositella huonokuntoisiin hiuksiin.

ESLABONDEXX luo hiuksen pintaan kalvon, joka suojaa hiusta mm. kuumilta hiusraudoilta.

Miinukset

 • Emme suosittele voimakkaasti värikäsiteltyihin hiuksiin
 • Kotihoitotuotteen käyttö kaksi kertaa viikossa

Käyttö

 • Eslabondexx 1. Connector: Lisätään kemiallisen prosessin yhteydessä. Connector jälleenrakentaa hiuksen sidoksia ja antaa suojaa. Se parantaa hiuksen kestävyyttä ja joustavuutta.
 • Eslabondexx 2. Amplifier: Vahvistaa, kosteuttaa ja ravitsee hiusta.
 • Eslabondexx 3. Sustainer: kotihoitotuote

Kotihoitotuote

Kotihoitotuotetta käytetään kahdesti viikossa. Kotihoitotuote annetaan vaikuttaa viiden minuutin ajan ja pestään huolellisesti pois.

Lopputulos

Tuote on käytössä vakuuttava ja täyttää lupaukset. Eslabondexx sisältää kuitenkin rajoituksia emmekä suosittele sitä voimakkaasti värikäsiteltyihin hiuksiin. Tuote auttaa vähentämään hiusten vaurioita, jonka se tekee hyvin. Onnistuneen hoidon edellytyksenä on asiakkaan suorittama kotihoito kaksi kertaa viikossa.

Smartbond

L’Oréal Professionnel

Smartbond on L’Oréalin kehittämä hoitomenetelmä, jonka ansioista hiusten värjääminen on entistä turvallisempaa. Hiushoidon tarkoituksena on on antaa hiukselle täydellinen suoja ennen värjäystä tai vaalennusta. Smartbond hoitokokonaisuus on kolmivaiheinen, joista kaksi ensimmäistä osaa tehdään kampaamossa. Hoitomenetelmä estää hiusta vahingoittumasta vaalennuksien, värjäyksien ja rakennekäsittelyiden aikana. Se suojaa hiuksen rikkisiltoja ja korjaa jo rikkoutuneita. Smartbond antaa puhtaamman vaalennustuloksen ja takaa värin tasaisuuden jopa vaurioituneissa hiuksissa.

Plussat

 • SmartBond lisätään värin joukkoon, joten käsittely ei vie juurikaan ylimääräistä aikaa.
 • Ei vähennä tai muuta värjäyksen tehoa tai vaikutusta

Miinukset

 • runsas (1-2 kertaa/vkk) kotihoitotuotteen käyttö

Käyttö

Smartbond koostuu kolmevaiheisesta hoitokokonaisuudesta, joista kaksi ensimmäistä tehdään kampaamossa. Kolmas vaihe on kotona käytettävä kotihoito, ja sen tarkoitus on valmistella hiusta seuraavaan kampaamokäyntiin. Hoitokäsittelyä suositellaan kaikille, jotka haluavat suojata ja vahvistaa hiuksiaan värjäyksen aikana.

Vaihe 1. Smartbond lisätään hiusväri- tai valennusseokseen. Se antaa suojan väri- ja vaalennuskäsittelyiden aikana.

Vaihe 2. Kakkosaine laitetaan pesupaikalla hiustenpesun yhteydessä, kun väri on vaikuttanut.

Vaihe 3 Kolmosaine on kotihoito, joka pitää hiukset hyväkuntoisina

Kotihoitotuote

Kampaajan tekemän Smartbond-hoidon lisäksi asiakas voi itse vahvistaa vaikutusta kotona käyttämällä Smartbond-kotihoitoainetta. Smartbond on poishuuhdeltava hoitoaine, jota käytetään 1-2 kertaa viikossa normaalin hiustenpesun yhteydessä.

Lopputulos

Smartbondin avulla lopputuloksena ovat terveen näköiset ja vahvat hiukset, joista ei näe voimakkaan värjäyksen vaikutuksia. Hiukset tuntuvat paksummilta radikaalisten värjäyksien jälkeen. Hiukset tuntuvat vahvemmilta ja näyttävät kiiltävemmiltä. Väri heijastuu kauniimmin kuin ennen.

Kampaamossa tehdyn hoidon teho kestää neljä pesukertaa, jonka jälkeen sen voi uudelleenaktivoida kotona kerta toisensa jälkeen. Tämä vihjaisi hiuksen pinnoittamiseen, joka uusittaisiin kotihoitotuotteella.

Pro Fiber

L’Oréal Professionnel

Pro Fiber – Pitkäkestoinen hoito vahingoittuneille hiuksille.

Pro Fiber on pitkäkestoisesti korjaava hiustenhoitosarja, joka sopii erilaisille hiustyypeille, sillä hoidossa on kolme eri räätälöitävää hoitovaihtoehtoa. Se perustuu APTYL 100 -teknologiaan, joka suojaa, korjaa sekä jälleenrakentaa hiuksia. Pro Fiber muodostaa suojaavan kalvon hiuksen pintaan ja toimii suojakilven tavoin esimerkiksi kuumia suoristustautoja vastaan. Se myös antaa hiukselle pehmeän silkkimäisen tunteen.

Hoito perustuu Aptyl 100 -molekyyliin, jossa on kaksi vaikuttavaa osaa:

 • aminosilane toimii hiuksen sisällä täyttämällä hiuskuitua
 • kationinen polymeeri tekee hiuksen pintaan suojaavan kalvon

Plussat

 • Jokaiselle vahingoittumisen tasolle saa sopivimmat tuotteet
 • Tuoksu

Miinukset

 • Hiusanalyysi vaatii kampaajalta tietoa ja osaamista
 • Kotihoitotuotteiden suuri määrä nostaa kokonaishinnan korkealle
 • Pinnoittaa hiuksen

Käyttö

Muista kilpailijoista poiketen tuotesarja koostuu kolmesta tasosta hiusten vahingoittumisasteen mukaan. Jokaiselle vahingoittumisen asteelle löytyvät sopivat tuotteet. Kampaaja tekee asiakkaalle hiusdiagnoosin, jolla selvitetään hiusten kuntoa. Analyysin tuloksena saat räätälöidyn kampaamohoidon juuri sinun hiuksillesi. Analyysikysymyksissä vastaillaan kysymyksiin, jotka liittyvät läheisesti hiusta vaurioittaviin elämäntapoihin. Käytätkö hiuslenkkejä, harjaatko hiuksia päivittäin tai suojaatko hiuksiasi auringolta? Analyysi paljastaa nopeasti puutteet ja samalla opastaa sinua huolehtimaan jatkossa hiuksistasi paremmin. Annettujen vastausten perusteella sinulle määritellään sopivin kampaamohoito sekä sopivimmat kotihoitotuotteet.

Kotihoitotuote

Kotihoituotuotelinjoja on kolme riippuen hiuksesi kunnosta. Jokaiseen hoito-ohjelmaan kuuluvat shampoo, hoitoaine tai naamio ja jätettävä hoito.

Pro Fiber kotihoito-ohjelma pidentää APTYL 100 -molekyyliyhdisteen vaikutusta hiuksissa. Jokaisen shampoopesun aikana, hiustenhoito uudelleen aktivoituu antaen ainutlaatuisia kosmeettisia tuloksia.

Rectify: vähäisesti vaurioituneille hiuksille

Restore: vaurioituneille hiuksille

Reconstruct: Pahasti vaurioituneille hiuksille

Jokainen kolmesta Pro Fiber -hoitolinjasta on räätälöity hoitamaan tietyn asteen vaurioituneita hiuksia. Täydelliseen hoito-ohjelmaan kuuluu shampoo, hoitoaine tai naamio ja jätettävä hoito. Kampaamossa tehdyn hoidon vaikutus voidaan uudelleenaktivoida kotona Pro Fiber Re-Charge -kotihoitotuotteella. Hoito Re-Charge -kotihoitotuotteella suoritetaan joka neljännellä pesukerralla normaalin hoitotuotteen sijaan.

Lopputulos

Pro Fiber -hoitosarjan tuotteissa on sama vaikuttava molekyyli APTYL 100, joka on yhdistelmä aminosilanea ja kationisia polymeerejä. Aminosilanea jälleenrakentaa kuitukerrosta hiuksen sisällä ja kationiset polymeerit muodostavat suojaavan kuoren sekä korjaavat hiuksen pinnan vaurioita.

Hiukset tuntuivat hoidon jälkeen uskomattoman pehmeiltä ja tunne kesti useamman päivän. Sama tunne kesti, vaikka käyttöön otettiin oma shampoo ja hoitoaine. Vaikutelma oli silti pehmeämpi ja silkkisempi kuin koskaan ennen. Hiukset tuntuivat kokeneen uudelleensyntymän sekä saaneen hiustenleikkauksen.

Kampaamossa hoito tulisi uusia 1,5 kuukauden välein ja hoidon aikana voidaan siirtyä miedompiin aineisiin hiuksen toipumisen mukaan. Kampaamossa tehdyn hoidon teho kestää neljä pesukertaa, jonka jälkeen sen voi uudelleenaktivoida kotona kerta toisensa jälkeen. Tämä vihjaisi hiukseen laitattavasta pinnoitteesta, joka uusitaan kotihoitotuotteella.

Olaplex kampaamo Helsinki
Olaplex - Paras valinta

Vertailun voittaja

Meidän valintamme kohdistui kahteen tuotteeseen: Olaplex sekä BondPro+, jotka suoriutuivat voittajaksi useammin eri osa-alueissa. Olemme tehneet näiden avulla lukemattomia käsittelyitä mitä erilaisimmilla hiuksilla. Kaksikon ylivoima kasvoi mitä huonokuntoisempi hiuksen lähtötilanne oli. Aivan kaikkea nekään eivät mahdollista, joten ihmeaineiksi niitä ei voi kutsua. Oikeilla käyttötavoilla niillä saadaan kuitenkin aikaan entistä rohkeampia ja entistä kirkkaampia vaalennuksia.

Nämä tuotteet eivät luo hiuksen pintaan pinnoitetta, vaan tunkeutuvat syvemmälle hiuksen sisään korjaten ja estäen kemiallisten käsittelyiden vaurioita. BondPron etuna on se, että se on 100% kustomoitu meidän käyttämillemme Goldwell-väreille.

Loppulauselma

Kampaamoala kehittyy jatkuvasti ja alan valmistajat tuovat markkinoille jatkuvasti uusia tuotteita mahdollistamaan erilaisia värjäyksiä ja entistä upeampia lopputuloksia.

Olaplex, FIBREPLEX, Wellaplex, Niophlex, BondPro+, colorpHlex™, ProCortexx, ESLABONDEXX, Smartbond ja Pro Fiber pyrkivät kaikki samaan lopputulokseen, mutta tekevät sen erilaisilla keinoilla. Tuotteet helpottavat ja mahdollistavat rohkeampia vaalennuksia, mutta ne eivät silti mahdollista aivan kaikkea. Ihmeaineiksi niistä ei ole ja tekijältä vaaditaan edelleen vankkaa ammattitaitoa. Ammattitaito on edelleen kemiallisten käsittelyiden tärkein osa-alue.

Ylivoimaisiksi suosikkituotteiksemme nousi nousi kaksi eri valmistajan tuotetta: Olaplex sekä BondPro+. Nämä tuotteet eivät luo hiuksen pintaan pinnoitetta vaan tunkeutuvat syvemmälle hiuksen sisään korjaten ja estäen kemiallisten käsittelyiden vaurioita. BondPron etuna on se, että se on 100% kustomoitu meidän käyttämillemme Goldwell-väreille.

Kyseessä on täysin toisistaan poikkeavia tuotteita, jotka kaikki kertovat tekevänsä saman asian: korjaavansa vaurioituineita hiuksia. Kahden ensimmäisen pesukerran jälkeen kaikkien tuotemerkkien hiukset olivat hyvässä kunnossa eikä suuria eroja esiintynyt. Neljännen pesukerran jälkeen oli selvää mitkä tuotteet pinnoittivat hiukset silikonilla. Näissä hiuksissa ei korjattu rikkisiltoja, vaan pyrittiin luomaan kiiltävä, mutta väliaikainen pinta silikonilla. Ilman kotona jatkettavaa hoitokäsittelyä nämä hiukset tuntuivat nopeasti vahingoittuineilta ja kuivilta. Kiilto on mielikuvien lisäksi ainoa mitä ne pystyvät tarjoamaan.

Tuotteiden mainosteksteissä on kyettävä pohtimaan mikä on mainospuhetta ja millaiset tulokset ovat oikeasti mahdollisia. Monilla valmistajilla on tapana luoda lopputuloksista ja vaikutuksista hienojen ylistyssanojen avulla positiivisia mielikuvia, vaikka tuote itsessään sisältäisikin pelkkää silikonia.

Vertailussa: Olaplex, FIBREPLEX, Wellaplex, Niophlex, BondPro+, colorpHlex™, ProCortexx, ESLABONDEXX, Smartbond ja Pro Fiber

OlaplexFIBREPLEXNiophlexBondPro+
Mahdollista pidennyksien kanssa
Ei pidennä aikaa
Sopii värjätyille ja käsittelemättömille hiuksille
Kotihoitotuote suosituksena
Korjaavat rikkisiltoja
Suojaa rikkisidoksia vaurioitumisilta
Pinnoittaa hiuksen
Toimii voimakkaasti käsitellyissä hiuksissa
Toimii käsittelemättömissä hiuksissa
Lämpö tehostaa vaikutusta
Hoitokäsittelyn voi tehdä pelkällä kotihoitotuotteella Kyllä, mutta paras ja tehokkain lopputulos saadaan kun pohjalla on kampaamossa tehty käsittelyhoito. Kyllä, mutta paras ja tehokkain lopputulos saadaan kun pohjalla on kampaamossa tehty käsittelyhoito. Kyllä, mutta paras ja tehokkain lopputulos saadaan kun pohjalla on kampaamossa tehty käsittelyhoito. BondPro+ -hoidossa ei ole kotihoitotuotetta
colorphlex™ProCortexxSmartbondPro Fibre ESLABONDEXX
Mahdollista pidennyksien kanssa
Ei pidennä aikaa
Sopii värjätyille ja käsittelemättömille hiuksille
Kotihoitotuote suosituksena
Korjaavat rikkisiltoja
Suojaa rikkisidoksia vaurioitumisilta
Pinnoittaa hiuksen
Toimii voimakkaasti käsitellyissä hiuksissa
Toimii käsittelemättömissä hiuksissa
Lämpö tehostaa vaikutusta
Hoitokäsittelyn voi tehdä pelkällä kotihoitotuotteella Kyllä, mutta paras ja tehokkain lopputulos saadaan kun pohjalla on kampaamossa tehty käsittelyhoito. Kyllä, mutta paras ja tehokkain lopputulos saadaan kun pohjalla on kampaamossa tehty käsittelyhoito. Kyllä, mutta paras ja tehokkain lopputulos saadaan kun pohjalla on kampaamossa tehty käsittelyhoito. Kyllä, mutta paras ja tehokkain lopputulos saadaan kun pohjalla on kampaamossa tehty käsittelyhoito. Kyllä, mutta paras ja tehokkain lopputulos saadaan kun pohjalla on kampaamossa tehty käsittelyhoito.

Kommentoi tai korjaa

Onko vertailussa jokin asia väärin tai mietityttääkö jokin osa? Kerro tai korjaa lomakkeella.