Miesten harmaiden hiusten värjäys

Lähes kaikkien on joskus kohdattava harmaat hiukset ainakin jollain tasolla. Harmaantuminen tai yhdenkin harmaan hiuksen löytäminen voi olla monelle todellinen huolenaihe, joka aiheuttaa kantajalleen aiheen murehtimiseen.

Suurimmat erot asenteesta

Lähes kaikkien on joskus kohdattava harmaat hiukset ainakin jollain tasolla. Harmaantuminen tai yhdenkin harmaan hiuksen löytäminen voi olla monelle todellinen huolenaihe, joka aiheuttaa kantajalleen aiheen murehtimiseen.

Ihmiset jakaantuvat helposti kahteen leiriin puhuttaessa harmaista hiuksista. Toiset näkevät harmaat hiukset osoituksena kunniakkaasti eletystä elämästä, jossa elämän aikana opitut asiat kiteytyvät harmaisiin hiuksiin. Toiset liittävät harmaat hiukset eläkkeeseen ja eläkeläisalennuksiin. Annamme vinkkejä niille jotka rakastavat harmaita hiuksia ja niille jotka kokevat ne raskaiksi.

Naisille harmaantuminen on huomattavasti tunteita kuohuttavampaa kuin miesten harmaantuminen. Miehet eivät välttämättä katso harmaantumista niin negatiivisesti. Parhaimpana esimerkkinä toimii näyttelijä George Clooney, jonka sanotaan vain komistuneen harmaantumisen myötä. Kyse on enemmänkin asenteesta kantaa harmautta kuin taistella sitä vastaan.

Miksi harmaannumme?

Pigmentti antaa hiukselle värinsä ja harmaantuminen alkaa kun pigmentin tuottaminen loppuu. Ilman pigmenttiä oleva hius näyttää lasimaiselta ja läpinäkyvältä.

harmaiden-varjays

 

Aloita kevyesti

Miehillä harmaiden hiusten peittäminen hyvällä maulla voi olla ongelmallista siten ettei se erotu poikkeavasti luonnollisesta hiusväristä. Parhaimpaan lopputulokseen päästään kun tarkastellaan hiusta ja mietitään sopivaa värjäystapaa. Hyvin harva haluaa koreilla muotiväreillä, vaan hiuksen tulisi olla niin lähellä luonnollista väriä kuin vain mahdollista.

Harmaiden värjäys alkaa yleisimmin harmaantumisen varhaisessa vaiheessa. Alkuvaiheessa hiuksille tehdään harmaantuville kohdille kevyttä värjäystä kokopään värjäyksen sijaan. Se tuo värjäyksen lopputulokseen luonnollisuutta. Harmaantumisen lisääntyessä kevyestä käsittelystä siirrytään kokopään värjäykseen.

Älä päädy nyppimään harmaita hiuksiasi vaikka huomaisit vain muutaman harmaan hiuksen. Hiuksen nyppiminen voi vahingoittaa karvatuppeja ja parempi vaihtoehto on tehdä niille värikäsittely.

Lue lisää harmaiden hiuksien mahdollisuuksista blogistamme!

Kuinka saada onnistunut parturikäynti

3 yksinkertaista askelta täydelliseen lopputulokseen:

astu sisään, istuudu alas ja nauti kuppi hyvää kahvia tai teetä.

Juurikasvua paossa

Hiustenvärjäystä ei tulisi koskaan tehdä täysin 100% täysvärjäyksenä, sillä se luo liian yksinkertaisen ja tylsän väripinnan. Sen lisäksi juurikasvu näkyy nopeasti. 100 prosenttisen täysvärjäyksen sijaan suosittelemme harmaaseen taittuvaa väriä, jolloin juurikasvu ei ole häiritsevää. Värjäys toteutetaan pienemmillä vahvuuksillä, jolloin väristä ei tule täysin peittävää. Harmaa sävy kuultaa hieman, jolloin se tuo twistiä värjäykseen eikä lopputulos näytä pelkältä keinotekoiselta mattapintaiselta värikuorelta.

Herrasmies-tyyliä

Tekniikka sopii hyvin hieman vanhemmille herrasmiehille, jotka haluavat tuoda esiin poikamaisuuttaan, mutta jotka ovat silti ylpeitä iästään. Värjäyksellä on helppo pudottaa iästään pois kymmenen vuotta – ehkä enemmänkin.

Värjäyksessä on hyvä luottaa ammattilaisen apuun. Markettien tuotteet eivät tee riittävän hyvää lopputulosta ja värivalinnat voivat mennä helposti pieleen. Yleisin virhe miehillä on liian tumman värin valitseminen. Toinen virhe on valita summamutikassa väri, jonka seurauksena hiuksista kuoriutuu punertavan oranssin värinen värjäys.

Kuinka usein värjätään?

Hiusta leikatessa juurikasvu tulee helposti esiin ja värjäys on siksi hyvä suorittaa hiustenleikkauksen yhteydessä. Raidoitustekniikassa on hyvä valita toisistaan lähellä olevia sävyjä, jotka ovat vain hieman omaa luonnollista sävyäsi vaaleampia. Suuria kontrasteja ei kannata käyttää, sillä ne luovat keinotekoisen vaikutelman värjäyksestä.

Hiustenvärjäyksen jälkeen tulisi käyttää shampoota, joka on tarkoitettu värjätyille hiuksille. Värjätyille hiuksille tarkoitetut shampoot ja hoitoaineet eivät pese väriä pois. Turvalliset shampoot ovat mietoja ja pitävät värin pidempään toivotunlaisena.

Hiukset & parrat

Parran ja hiusten värin tulee sopia keskenään, valitse väri parran mukaan. Mustat hiukset ja harmaa parta ovat luonnoton yhdistelmä, jota harva haluaa tuoda esiin.